Pe înregistrarea respectivă „se aude strigându-se „Doamne, Dumnezeule!” în mai multe limbi”, a indicat, ieri, Paris Match pe site-ul său.

Revista dă asigurări că nu are nici o îndoială în legătură cu provenienţa înregistrării, respectiv de pe un telefon mobil.

„Scena este atât de haotică încât nu se distinge nimeni, dar strigătele pasagerilor indică faptul că ei erau perfect conştienţi de ceea ce urma să se întâmple. Spre final, după o zguduitură mai puternică, strigătele se intensifică, apoi nimic”, precizează Paris Match.

Pe aceeaşi înregistrare „se aud, de asemenea, de cel puţin trei ori, lovituri metalice care lasă să se înţeleagă faptul că pilotul încearcă să deschidă uşa cabinei cu un obiect greu'', adaugă Paris Match, lucru confirmat şi de înregistrările cutiei negre.

Aceste afirmaţii sunt „total false'', a reacţionat lt.col. Jean-Marc Ménichini, de la Jandarmeria franceză, contactat de CNN.

El a precizat că telefoanele mobile găsite la locul accidentului nu au fost încă verificate de către anchetatori, potrivit site-ului CNN.

Telefoanele mobile ar urma să fie trimise pentru analiză la Institutul de Cercetări Penale al Jandarmeriei naţionale la Rosny-sous-Bois, în apropiere de Paris, a precizat Ménichini, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În tragedia aviatică din Alpii francezi şi-au pierdut viaţa toate cele 150 de persoane aflate la bordul avionului. Copilotul este suspectat că a prăbuşit intenţionat avionul