Jaf ca în filme la Constanţa

Jaf ca în filme la Constanţa

Jaf cu focuri de armă şi urmăriri ca în filme pe DN 2A. Asta s-a întâmplat noaptea trecută în centrul oraşului Ovidiu, judeţul Constanţa, imediat după ce sistemul de alarmă al unei case de schimb valutar a început să sune asurzitor.

Poliţiştii aflaţi în imediata apropiere au ajuns urgent la faţa locului, au văzut în faţa unităţii un autoturism de culoare închisă, cu numere străine şi au tras nu mai puţin de şase focuri de armă în direcţia maşinii în care urcaseră doi indivizi mascaţi. Suspecţii s-au făcuţi însă nevăzuţi. Imediat, poliţiştii au dat alarma generală, s-au organizat filtre pe DN 2A şi în Constanţa, direcţia spre care ar fi dispărut autoturismul. Între timp, criminaliştii au început cercetările la faţa locului, în zgomotul alarmei care nu se mai oprea. S-a constatat că hoţii spărseseră un geam şi tăiaseră un grilaj.

Ba tenativă de jaf, ba jaf

"Din primele cercetări, se pare că este vorba de o tentativă de jaf", au spus poliţiştii care au crezut că hoţii au fugit speriaţi de alarmă. Astăzi dimineaţă însă, aceiaşi poliţişti au revenit asupra declaraţiilor şi au afirmat că, de fapt, "din interiorul casei de amanet a fost sustrasă casa de bani metalică, cu dimensiunile 50/40/50, dizlocată din şuruburile de prindere în pardoseală, în care se aflau sume de bani în lei şi valută în valoare totală de 70.200 lei". Lămuririle ar fi venit de la patronul casei de schimb valutar "care a observat târziu lipsa casei de bani, cutia metalică fiind prea mică". Tot reprezentanţii Poliţiei Constanţa au mai precizat şi faptul că "societatea comercială este prevăzută cu sistem de alarmare şi supraveghere video cu monitorizare la o societate specializată de pază".

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai multe încercări de spargere

Se pare însă că seara trecută hoţii încercaseră să spargă în mai multe reprize agenţia. Surse din rândul poliţiştilor spun că prima alarmă s-a declanşat în jurul orei 20,00 iar agenţii de pază au dat fuga şi nu au găsit nimic. După alte două ore, s-a mai declanşat odată, s-au dus şi atunci, tot nimic. Aşa că la ora 23.45, când a sunat a treia oară, agenţii de pază nu au mai reacţionat, la faţa locului deplasându-se poliţia. Agentul de poliţie care a tras şase focuri de armă aseară spune că "era o Alfa Romeo, de culoare închisă, cu număr străin". În cursul nopţii, poliţiştii au oprit toate maşinile Alfa Romeo care le-au ieşit în cale, au fost audiaţi ocupanţii, însă nici urmă de suspecţi. Povestea "jafului de la Ovidiu" se incheie cu "poliţiştii desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală".