Evenimentul Zilei > EVZ Special > iThenticate – programul de verificare a plagiatelor folosit de elita academică din întreaga lume
iThenticate – programul de verificare a plagiatelor folosit de elita academică din întreaga lume

iThenticate – programul de verificare a plagiatelor folosit de elita academică din întreaga lume

Lansat de compania americană iParadigms în 2004, iThenticate a devenit indiscutabil soft-ul de depistare a plagiatelor cel mai cunoscut și utilizat din lume

iParadigms a fost fondată în anul 2000, are sediul în Oakland, California, și este specializată în tehnologii electronice pentru verificarea conținutului și evaluarea lucrărilor scrise. În iunie 2014, compania iParadigms a fost achiziționată de Insight Venture Partners, care activează în domeniile financiar și software. De la lansarea sa acum 12 ani, iThenticate a fost achiziționat sau este folosit în mod curent de universități de prestigiu americane, cum ar fi: Pennsylvania, Purdue, Texax Tech, Duke, Florida, Clemson, Virginia, Louisiana, Michigan și Michigan Central, Missouri, North Dakota, Nebraska, Nevada, New Mexico, Pittsburg, Tennessee, Wright (Ohio) etc.

Printre universitățile din lume care folosesc iThenticate se numără Universitatea Tehnologică Nangyang (Singapore), Universitatea din Waterloo (Belgia), Universitatea din Manitoba (Canada), Universitatea din Tohoku (Japonia), Australian Catholic University, Universitatea din Wolverhampton (Marea Britanie) sau Institutul Karolinska din Stockholm, cel care acordă Premiul Nobel pentru Medicină etc.

ONU sau Banca Mondială, printre clienții iThenticate

La serviciile iThenticate apelează în mod curent instituții guvermanentale sau internaționale de primă importanță, cum ar fi: Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății, Parlamentul European, Comisia Europeană, Banca Mondială, Departamentul de Justiție al SUA, Departamentul pentru Energie al SUA, Agenția pentru Protecția Mediului, Institutul Național de Statistică al Canadei, Fiscul din Africa de Sud, Fundațiile Naționale pentru Știință din SUA și din Elveția etc.

Tariful de utilizare a iThenticate chiar pe site-ul specializat al iParadigms este unul modic, mai ales pentru o instituție: verificarea unui singur manuscris, cu până la 25.000 de cuvinte, costă 100 de dolari; pentru mai multe manuscrise sau un singur manuscris de până la 75.000 de cuvinte, tariful este de 300 de dolari.

Cum funcționează iThenticate?

Softul compară conținutul a miliarde de pagini de pe internet și a milioane de pagini de publicații și generează un raport pentru fiecare document verificat. Raportul include un index al similarităților, care indică procentajele de text identic descoperite în document precum și sursele de informații utilizate. Potrivit dezvoltatorilor iThenticate, pentru ca un document verificat să fie considerat original, procentul de similaritate descoperit nu ar trebui să depășească 15%.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: