Italia se reîmprietenește cu China

Italia se reîmprietenește cu China Italia se reîmprietenește cu China; Sursă Youtube

Italia se reîmprietenește cu China. Tajani: „Italia sprijină dialogul cu Beijingul, anul viitor Mattarella va merge în China”

Italia susține dialogul cu China, și pentru a favoriza pacea în Ucraina, și dorește să aibă în continuare bune relații comerciale cu China, scrie Rai News.

Italia se reîmprietenește cu China

Pacea în inima Europei și relațiile diplomatice și comerciale cu Beijingul au fost în centrul misiunii ministrului de externe italian, Antonio Tajani, care a încheiat luni cea de-a XI-a sesiune a Comitetului Guvernamental Italia-China de la Beijing, în fața omologului său chinez Wang Yi.

Italia se bucură de încrederea Chinei. „Datorită eforturilor părților din cele două țări, relațiile bilaterale au înregistrat o dezvoltare bună". Contactele dintre Xi, Meloni și Mattarella "au fixat orientarea relațiilor și au consolidat încrederea reciprocă”, a remarcat Wang în discursul său final.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Înainte de sfârșitul anului, ministrul Cercetării și Universității Anna Maria Bernini va fi aici în China, la fel ca și ministrul Turismului Santanché, în următoarele săptămâni. Apoi, bineînțeles, vor veni premierul și anul viitor președintele Mattarella, pentru a pecetlui această puternică prietenie și colaborare pe probleme concrete”, a anunțat Tajani în discursul său final.

Cooperarea Italia-China, „plină de rezultate”

În ciuda perplexității ministrului italian, potrivit lui Wang „cooperarea cu Italia în contextul noului Drum al Mătăsii a fost plină de rezultate în ultimii 5 ani, schimbul comercial a ajuns la 80 de miliarde de dolari de la 50 de miliarde, iar exporturile italiene către China au crescut cu 30%”, a subliniat ministrul chinez, adresându-se celor prezenți.

„China este, prin urmare, pregătită să importe cantități mai mari de produse italiene și să ofere concesii companiilor italiene, care doresc să investească în China, cu măsuri concrete”. Totuși, a adăugat Wang, „din partea noastră, sperăm ca companiile chineze care operează în Italia să nu fie discriminate de partea italiană”.

Așadar, vizita în Capitala superputerii chineze se încheie pozitiv, de ambele părți. Într-un mesaj lansat pe rețeaua de socializare X, cu hashtag-ul #DiplomaziaDellaCrescita, Tajani a scris: „Avem un interschimb în creștere și peste 1.600 de companii italiene în țară, China este primul partener din Asia”.

(Traducerea: Oana Avram, RADOR)