Evenimentul Zilei > International > Italia, lovită de un val de sărăcie fără precedent. E incredibil până unde s-a ajuns!
Italia, lovită de un val de sărăcie fără precedent. E incredibil până unde s-a ajuns!

Italia, lovită de un val de sărăcie fără precedent. E incredibil până unde s-a ajuns!

Văzută până acum cteva luni drept un adevărat El Dorado de către români, Italia a ajuns într-o situație disperată. Numărul celor care nu mai sunt în stare să-și cumpere nici măcar alimente a explodat. Toate amănuntele vin de la RAi News!  

“Săptămânile de paralizie ale sistemului de producție din Italia încep să aibă repercusiuni și țesătura socială a întregii țări este afectată, în special în cele mai vulnerabile pături ale sale, așa cum rezultă din numeroasele rapoarte venite din sectorul economic, cel mai recent fiind cel publicat vineri de Asociația Coldiretti.

Mai mult de un milion de „noi săraci”, care au nevoie de ajutor și pentru alimente, au provocat limitele impuse pentru a combate infecția cu coronavirus.

E vorba de pierderea posibilităților de muncă, chiar și ocazionale, rezultă dintr-o estimare făcută de Coldiretti asupra celor două luni de la începutul primelor restricții în unele zone, extinse apoi în toată Italia.

Calculul este făcut pe baza cererilot făcute de a beneficia de ajutoare alimentare din fonduri FEAD distribuite de asociații precum CARITAS și Banca de Alimente, care înregistrează o creștere chiar și cu 40% a solicitărilor de ajutor, Solicitările sunt chiar mai mari în unele zone ale țării.

Printre noii săraci sunt cei care și-au pierdut locul de muncă și nu pot folosi munca inteligentă, mici comercianți sau artizani care au fost nevoiți să-și închidă afacerile, precum și mulți muncitori temporari și sezonieri.

La centrele de distribuție a coletelor alimentare și la cantinele de solidaritate se prezintă persoane și familii care nu au mai experimentat niciodată astfel de condiții de trai problematice. Se înregistrează zilnic zeci de apeluri telefonice cu solicitări de ajutor din partea unor părinți care nu mai au posibilitatea să-și hrănească copiii și le este rușine să se regăsească în acest tip de dificultate.

O pătură de noi oaneni care în prezent are nevoie de ajutoare de alimente în valoare de până la 3,7 milioane de euro.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: