Evenimentul Zilei > Actualitate > Italia e în alertă! A fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului. Se ia în calcul carantina generală
Italia e în alertă! A fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului. Se ia în calcul carantina generală

Italia e în alertă! A fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului. Se ia în calcul carantina generală

În Italia, alte patru localități din regiunea Lombardia au fost izolate miercuri seara, devenind zone roșii din cauza infectărilor cu COVID-19. Mai mult, autoritățile sunt în alertă după ce la Napoli a fost descoperită o variantă nouă a coronavirusului.

A fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului. Variantele virusului sperie Italia, cu atât mai mult cu cât în unele zone 60% dintre cazurile de îmbolnăviri sunt cu tulpinele noi. Din acest motiv, autorităţile au decis să izoleze cât mai multe localități afectate.

„Numai în această seară au fost declarate zone roșii patru orașe din regiunea Lombardia – Viggiù, Mede, Castrezzato şi Bollate, cu școli magazin și localuri publice închise pentru a limita cât mai mult deplasările cetățenilor.

Autoritățile se tem că există riscul unei noi creșteri a numărului de deces în ultimele 24 de ore – 369. Tocmai de aceea, ministrul sănătății Roberto Speranza nu exclude ca de vineri, la fiecare sfârșit de săptămână, să se impună o carantină generală a populației, aceasta mai ales după ultimele două duminici, în care străzile centrelor marilor orașe au fost luate cu asalt de cetățeni. În spitale există o alertă în special în secțiile de terapie intensivă, care în unele zone sunt din nou sub presiune. Monitorizarea de vinerea viitoare va fi, de fapt, ca o busolă pentru noile decizii ale Guvernului”, potrivit corespondentului RRA.

A fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului

Şase regiuni cu numere de pacienți pozitivi în creștere ar putea trece în zona portocalie. Pe lângă Lombardia și Lazio vor fi cu risc ridicat de contaminare zone portocalii și Emilia-Romagna, Friuli-Veneția Giulia, Marche şi Piemonte se vor adăuga la cele existente deja, Abruzzo, Basilicata, Liguria, Molise, Umbria şi provincia autonomă Trento. În afară de cele două tulpini de COVID, engleză și sud-africană, se pare că mai există și altele.

La Napoli a fost descoperită o variantă nemaiîntâlnită înainte în Italia, despre care nu se știe cât de puternică este infecția și nu se cunosc nici alte caracteristici ale sale.

Se numește B.1.525 şi până acum au fost identificate numai 32 de cazuri în Marea Britanie și câteva cazuri în Nigeria, Danemarca și Statele Unite ale Americii. Virusul a fost adus de un italian, care a revenit recent din Africa, unde s-a deplasat din motive de muncă, însă din fericire, persoana în cauză nu a efectuat alte deplasări după revenirea din străinătate. (Rador)