Italia. Cum au moștenit două îngrijitoare românce un milion de euro

Italia. Cum au moștenit două îngrijitoare românce un milion de euro

Un italian le-a lăsat toată averea lui moștenire româncelor care l-au îngrijit. Însă rudele au blocat în instanță testamentul bătrânului și spun că acesta nu era în deplinătatea facultăților mintale când l-a semnat.

Două badante românce, în vârstă de 42, respectiv 31 de ani, sunt fericitele moștenitoare ale unui italian în vârstă de 66 de ani, pe care l-au îngrijit până la moartea acestuia, în luna martie.

Din păcate însă bucuria celor două românce nu a durat mult. Rudele italianului din Fabriano, Ancona, au contestat la tribunal testamentul, potrivit știridiaspora.ro.

Bunurile se ridică la o valoare de peste un milion de euro, astfel că verișoarele italianului, conștiente de miză, au motivat în instanță că bătrânul a semnat când nu era în măsură să înțeleagă ce scria în document, notează publicţia Il Resto del Carlino.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 2018, bărbatul italian, necăsătorit și fără copii, a semnat în fața unui notar testamentul prin care stabilea ca după moartea sa, casa și conturile în numerar să revină îngrijitoarelor românce în vârstă acum de 42 și respectiv 31 de ani.

Tribunalul din Ancona a blocat pentru moment acțiunea de punere în practică a voinței italianului care a decis ca toată averea sa să revină celor două femei care au avut grijă de el în ultima perioadă a vieții sale.

În luna martie 2020, imediat ce bărbatul a decedat, cele patru verișoare ale sale, în calitate de moștenitoare, au decis să conteste testamentul, cu ajutorul avocatului Luigi Fiori.

Între timp au avut loc verificări și s-a constatat că actul este perfect legal și autentic, iar beneficiarele de drept a averii italianului sunt conform dorinței acestuia femeile românce.

Verișoarele defunctului au cerut însă blocarea bunurilor până la sentința finală a tribunalului.

„Argumentăm această cerere cu convingerea că testamentul a fost semnat când testatorul nu era în deplinătatea facultăților mintale și nu avea capacitatea să înțeleagă ceea ce a semnat”, a susținut avocatul.

O decizie definitivă este așteptată în acest caz.

În Italia lucrează aproximativ un milion de cetăţeni români, majoritatea în sectorul construcţiilor şi în servicii de asistenţă. Reintensificarea epidemiei în România şi Bulgaria, cu efectul deciziei carantinei în Italia, va avea un impact puternic asupra sectorului de asistenţă la domiciliu, scrie Europa Liberă.

Italia impune 14 zile de carantină pentru cetățenii care vin din România și Bulgaria.

Pe de altă parte, în urmă cu trei zile, Il Messagero a publicat un articol care vorbește despre îngrijorarea că România ar putea să devină „Brazilia Europei" din cauza numărului mare de cazuri anunțate în ultimele zile.