Reîncepe panica provocată de coronavirus. Spitalul din România unde rudele pacienților au interzis
- Antonia Hendrik
- 4 septembrie 2023, 23:14
Începe isteria în spitale, provocată de coronavirus. Rudele nu au voie să viziteze bolnavii. Nu bine s-a instalat toamnă că a şi început isteria prin spitale. Motivul invocat este: creșterea cazurilor de Covd-19.
Începe isteria în spitale, cauzată de coronavirus. Rudele nu au voie să viziteze bolnavii. Vizitele rudelor sunt interzise la mai multe secţii ale Spitalului Buzău, din cauza creşterii cazurilor de COVID-19.
Medicii spun că asistăm la un nou val de Covid-19. Se pare că a crescut numărul de cazuri noi dar nu se cunoaște ce tulpini ale virusului circulă acum pe teritoriul țării noastre.
Începe isteria în spitale, provocată de coronavirus. Rudele nu au voie să viziteze bolnavii. Noul val de Covid-19 se face simțit
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a decis, în urma unei adrese a Direcţiei de Sănătate Publică, să restricţioneze accesul vizitatorilor. Având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19. La secţiile ATI, Neonatologie-Maternitate şi Oncologie, vizitele sunt interzise.
Conform adresei DSP, în Spitalul Judeţean Buzău se mai poate intra doar în intervalul orar 10.00-12.00. Excepţie fac secţiile ATI, Neonatologie din Maternitatea Buzău şi Oncologie. Unde accesul aparţinătorilor a fost interzis.
„Acolo unde vizitatorii pot intra la bolnavi, accesul se va realiza doar cu purtarea echipamentelor de protecţie puse la dispoziţie de spital. La Spitalul Judeţean Buzău sunt internaţi în prezent opt pacienţi cu COVID-19”
Sursa foto: Pixabay
În judeţul Buzău, sunt active la acest moment două focare de COVID-19. Un focar a fost declarat în Centrul Primire-Violenţă Infantilă din Râmnicu Sărat, unde mai mulţi beneficiari au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, este activ un focar la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, unde au fost confirmate 19 îmbolnăviri.
Octavian Jurma: Ne confruntăm cu al doilea val endemic
Cercetătorul Octavian Jurma consideră că ne confruntăm cu al doilea val endemic și a făcut mai multe precizări legate de SARS-CoV-2 și „Long Covid”. În postarea sa de pe social media, explică care sunt riscurile aduse de acest nou val endemic.
„Ce înseamnă debutul acestui val? Înseamnă că riscul de infectare va crește progresiv cu 15-20% în fiecare săptămână. Ajungând la maxim odată cu deschiderea școlilor. Riscul cel mai mare pentru fiecare dintre noi este însă să facem Long COVID. Sau să ni se agraveze Long COVID dacă avem deja.
Long COVID este o boală extrem de neplăcută pentru că te îmbătrânește în medie cu 5 ani și în multe cazuri cel mai persistent simptom este o oboseală cronică debilitantă. După cele mai conservatoare estimări, Long COVID are o incidență cam 10x mai mare decât numărul de decese, undeva între 10 și 20% din totalul celor infectați (incluzând minorii)”.