Israelul anunță lansarea unui vaccin propriu! Când va fi disponibilă prima serie de teste

Israelul anunță lansarea unui vaccin propriu! Când va fi disponibilă prima serie de teste

Cercetătorii din Israel anunță lansarea primului vaccin anti-coronavirus producție proprie. În curând va demara faza de testare a acestuia, precum și o serie de tratamente pe bază de anticorpi destinate pacienților.

Institutul de Cercetare Biologică din Israel (IBR) a anunțat că a finalizat etapa de dezvoltare și este gata să înceapă faza de testare a vaccinului anti-coronavirus, precum și o serie de tratamente pe bază de anticorpi pe pacienți.

Anunțul a urmat declarației ministrului Apărări Benny Gantz, potrivit căruia țara este pregătită să înceapă testările clinice pe subiecți umani din 21 octombrie, și mai așteaptă doar avizul Comitetului Helsinki pentru a demara programul.

Procesul de testare a vaccinului are 3 faze, dintre care prima include un test de siguranță prin vaccinarea a 100 de persoane sănătoase, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua fază a procesului, care ar putea demara în octombrie, va măsura siguranța și eficacitatea vaccinului pe o mie de persoane. Dacă prima și a doua fază de testare se vor dovedi viabile, a treia fază va include vaccinarea unui număr de 30.000 de voluntari și s-ar putea desfășura în ianuarie sau februarie 2021.

Tratamentul cu anticorpi, patentat

Institutul de Cercetare Biologică, cu sediul în Ness Ziona (centrul țării), a mai precizat că etapa de dezvoltare a anticorpilor este pregătită pentru tratamentul pacienților cu coronavirus și a fost patentată de institut.

Experții în sănătate au explicat că Israelul nu are capacitatea de a produce anticorpi la scară industrială, așadar sunt în derulare negocieri cu o companie străină care are expertiză în domeniu.

Potrivit estimărilor profesioniștilor, cel puțin o mie de doze de anticorpi vor fi gata până în primul trimestru al anului viitor.

Într-o etapă ulterioară, mai precis la finalul testelor cIinice, IBR va determina doza optimă pentru vaccin printr-un proces de vaccinare a angajaților din ONG-uri, spitale, voluntari și laboratoare medicale, aflați în prima linie a strategiei de stopare a pandemiei.

La nivelul Europei, pe 7 octombrie, Comisia Europeană a aprobat un contract cu compania farmaceutică Janssen pentru 200 de milioane de doze de vaccin. De asemenea, statele membre vor avea posibilitatea de a achiziționa încă 200 de milioane de doze. Vaccinul candidat se află deja în faza III a studiilor clinice. De asemenea, Comisia a semnat un  un acord cu Gilead pentru furnizarea a până la 500 000 de tratamente cu Remdesivir, acesta fiind singurul medicament care dispune în această fază de o autorizație de introducere condiționată pe piața UE.

Sursa: JPost