Israelul amână operaţiunea terestră în Fâşia Gaza, la solicitarea SUA care îşi pregăteşte apărarea. În acest timp Franţa se pregăteşte de apărarea civililor din fâşie.
Israelul a acceptat să-şi amâne operaţiunile terestre în Fâşia Gaza, dezvăluie WSJ. SUA au cerut un termen pentru a desfăşura 12 sisteme de apărare antiaeriană în Orientul Mijlociu care să apere trupele americane. Ele ar putea fi desfăşurate până la sfârşitul săptămânii.
Statele Unite au cerut un termen pentru a desfăşura 12 sisteme de apărare antiaeriană în Orientul Mijlociu, cu scopul de a proteja trupele americane.
Pentagonul depune eforturi să desfăşoare aceste sisteme în regiune. Pentru a apăra trupe americane staţionate în Irak, Siria, Kuwait, Iordania, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU).
Oficiali americani i-au convins pe israelieni să nu atace la sol în Fâşia Gaza până la desfăşurarea acestor sisteme.
Ei declară ziarului american că aceste sisteme de rachetă ar putea să fie desfăşurate până la sfârşitul acestei săptămâni.
Israelul ia în calcul în plănuirea invaziei terestre. Atât să furnizeze un ajutor umanitar civililor din Fâşia Gaza, cât şi să depună eforturi diplomatice în vederea eliberării altor ostatici Hamas, declară oficialii citaţi.
Cât Israelul aşteaptă, Franţa pregăteşte apărarea civililor
Portelicopterul amfibie (PHA) Tonnerre a plecat miercuri după-amiaza din Toulon pentru a ”susţine spitalele” din Fâşia Gaza. Anunţul a fost făcut miercuri, într-o vizită la Cairo, de preşedintele francez Emmanuel Macron, relatează BFMTV.
Această navă a intrat în serviciu în 2007. Ea este menită să fie desfăşurată rapid. Şi poate servi ca centru de gestionare a unei crize sau în evacuări sanitare.
Într-un spital de la bordul portelicopterului - de 750 de metri pătraţi - pot fi instalate 69 de paturi, dar poate fi mărit şi include două blocuri operatorii.
Portelicopterul amfibie Tonnerre a fost desfăşurat în Operaţiunea Resilience şi a efectuat evacuări sanitare din Corscica pe continent.
El a fost desfăşurat în Liban, unde a ajutat în operaţiuni de curăţare a portului Beirut, după explozia din 2020.El poate îmbarca până la 16 elicoptere ale Forţelor terestre şi poate permite lansarea unei debarcări.