Evenimentul Zilei > International > ISIS execută DEZERTORII pe capete!
ISIS execută DEZERTORII pe capete!

ISIS execută DEZERTORII pe capete!

ISIS a executat în ultimele șase luni trei membri chinezi uiguri pentru dezertare. Cei trei erau membri ai Mișcării Islamice a Turkestanului de Est și se alăturaseră Califatului Islamic.

Citând un oficial kurd care a dorit să-și păstreze anonimatul, ziarul chinez Global Times scrie că unul dintre militanți a fost ucis în septembrie, după ce a fost prins că încerca să părăsească Siria și să treacă în Turcia.

„Era un tânăr plin de idei, care venise recent în Turcia. A fost dezamăgit de realitățile pe care le-a găsit la ISIS, după ce a trecut în Siria”, a declarat oficialul kurd. „A vrut să se întoarcă în Turcia la universitate, dar a fost prins și împușcat după ce un coleg libian l-a raportat la superiori”, a adăugat sursa citată.

Ceilalți doi cetățeni chinei făceau parte dintr-un grup de 13 persoane decapitate în decembrie, fiind acuzate de trădare pentru că au încercat să fugă din tabăta teroriștilor, a relatat oficialul kurd.

Cei trei chinezi s-au numărat printre cei 120 de militanți ISIS executați pentru tentativă de dezertare în ultimele șase luni, potrivit Global Times.

Numai săptămâna trecută au fost executați 60 de jihadiști pentru că ar fi încercat să dezerteze din Raqqa și Deir-el-Zour.

Câteva zile mai târziu, șeful Al-Hisbah, poliția religioasă a ISIS, Abu Talha Al-Kuwaiti, al cărui nume adevărat se crede că este Muhamad Abdullah Al-Dousari, a fugit în Turcia, având asupra lui aproximativ 700.000 de dolari furați din fondurile ISIS.