Israelul și alte țări din regiune ar putea încuraja SUA să înceapă un război cu Iranul, dar sunt cu toții conștienți de faptul că inclusiv o mică acțiune ostilă va primi un răspuns puternic, a declarat Larijani.
„Bazele militare americane din regiune vor avea probleme… dacă mai au rațiune, nu vor începe un război cu Iranul”, a continuat acesta.
SUA „știe” că va suferi pagube fie într-un conflict limitat, fie într-unul nelimitat cu Iranul, a spus Larijani, adăugând că nu crede că va avea loc un război ”cald” în curând.
Larijani l-a criticat pe reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook, referindu-se la acesta ca fiind oficialul din spatele sancțiunilor americane împotriva Iranului și cu apelativul „o creatură ciudată”.

SUA au reușit să reducă exporturile de petrol ale Iranului „într-o oarecare măsură”, a recunoscut Larijani, dar nu au reușit să le reducă la zero.
Referindu-se la sancțiunile impuse de SUA miercurea trecută la adresa Ministrului iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, Larijani a declarat: „Zarif a fost sancționat din cauza rolului pe care l-a avut în expunerea căii greșite pe care a luat-o America.”

Te-ar putea interesa și: