“Toate procedurile legale în cazul acestui spion … s-au  desfășurat cu mult înaintea martiriului lui Soleimani”, se subliniază în declarația oficială. Astfel,  spionul ar fi fost arestat în octombrie 2018, după a fost descoperită legătura sa  cu agențiile de informații străine, anunță site-ul zerohedge.com.

“Mahmoud Mousavi-Majd, unul dintre spionii pentru CIA și Mossad, a fost condamnat la moarte … El a împărtășit informații despre locul unde se află martirul Soleimani cu dușmanii noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt al sistemului judiciar iranian Gholamhossein Esmaili la televiziunea iraniană de stat.”El a transmis informații de securitate agențiilor de informații israeliene și americane despre forțele armate ale Iranului, în special despre Gărzile Revoluționare”, a adăugat oficialul anunțând că execuția va avea loc în curând”.

În ultimul an, Teheranul a făcut mai multe anunțuri despre rețelele de spionaj conduse de Mossad și CIA, inclusiv în ce privește  reținerea a „17 spioni care lucrează pentru CIA”. Unii dintre aceștia au fost, se pare, condamnați la moarte, deși puține informații au fost date publicității. Sentința capitală dictată împotriva lui Mahmoud Mousavi-Majd este prima la adresa unui om acuzat de transmiterea de informații legate de Soleimani.

Din câte se pare, iranienii fac eforturi mari să descopere rețelele de spionaj implicate în urmărirea generalului Soleimani. E și normal. Faptul că serviciile de spionaj  americane și israeliene au reușit să obțină informații de asemenea natură acreditează ideea că și-au infltrat agenții în cercurile apropiate lui Soleimani.

De altfel, eliminarea generalului iranian pe 3 ianuarie printr-un atac cu dronă la Bagdad demonstrează că americanii au avut informații extrem de precise despre deplasările lui Soleimani.