Evenimentul Zilei > Actualitate > IPS TEODOSIE: “Apa sfințită este mai curată și mai proaspătă decât apa de la izvor”
IPS TEODOSIE: “Apa sfințită este mai curată și mai proaspătă decât apa de la izvor”

IPS TEODOSIE: “Apa sfințită este mai curată și mai proaspătă decât apa de la izvor”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a sfințit, astăzi, aproape 100.000 litri de apă, cea mai mare parte din cantitate fiind îmbuteliată de voluntari în 170.000 de sticle de plastic de 0,5 litri pregătite pentru a fi oferite, mâine, de Bobotează, credincioșilor constănțeni.

Sute de enoriași constănțeni au asistat, astăzi dimineață, la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Teodosie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța urmată de Sfinţirea Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Pentru prima dată în ultimii 15 ani, apa nu a mai fost adusă cu autocisternele ISU Dobrogea, fiind transportată de la Sursa de apă a orașului cu ajutorul unei firme care are mai multe contracte cu primăria Constanța. Apa a fost vărsată în butoaie uriașe amplasate în fața Arhiepiscopiei Tomisului. IPS Teodosie a sfințit, cu busuioc, de câte șapte ori, apa din butoaie și a făcut, cu mâna în apă, semnul crucii. 

Deși pe rețelele de socializare au apărut postări prin care autoritățile sanitar veterinare sunt sesizate că apa sfințită nu ar fi curată și ar trebui verificată, fiind adusă an de an cu cisternele, enoriașii resping  asemenea speculații. “Eu am văzut că este curată și vreau să vă spun că apa aceasta, timp de un an, nu își schimbă gustul, e aceeași apă proaspătă”, spune o femeie. “Este foarte limpede. Mie îmi ajută foarte mult pentru sănătate. Folosesc aghiasma tot anul, în timpul dimineții, după ce mă spăl, mă dau pe față și îmi dă forță”, spune o altă credincioasă, în timp ce încarcă mai multe PET-uri cu apă sfințită. 

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului are aceleași certitudini în privința apei sfințite. “Apa aceasta este curată și aceasta o dovedește prospețimea pe care o au cei ce au luat-o din 2002 de când o sfințesc și impart în sticle această apă. Ea rămâne curată și mai proaspătă decât apa care curge la izvor. Pentru că este plină de energiile dumnezeești” a declarat ierarhul Tomisului, pentru EVZ. Întrebat dacă în acești ani au mai fost sesizări, IPS Teodosie a răspuns :”Nu au existat niciodată probleme”. Slujba de Bobotează va avea loc, mâine, în portul turistic Tomis în prezența a cel puțin 12 000 de credincioși.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: