Arhiepiscopul Sucevei a fost operat de urgență. Care este starea lui ÎPS Calinic

Arhiepiscopul Sucevei a fost operat de urgență. Care este starea lui ÎPS Calinic Arhiepiscopul Sucevei a fost operat de urgență. Ce spun medicii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, a fost operat de urgență. Medicii i-au implantat un stimulator cardiac pentru a îl salva. Ei au oferit și noi detalii despre starea lui de sănătate.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, a fost operat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Starea de sănătate a acestuia este una stabilă, după ce i-a fost implantat un stimulator cardiac. Acesta va mai rămâne internat câteva zile în spitalul din Iaşi.

ÎPS Calinic, dus cu elicopterul la spital

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost adus, luni, cu elicopterul SMURD de la Suceava la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, acuzând probleme cardiace. El a ajuns iniţial la Spitalul Judeţean Suceava, fiind transferat ulterior cu elicopterul SMURD la Iaşi.

Elicopter Smurd

Arhiepiscopul Sucevei a fost operat de urgență. Ce spun medicii. Sursa foto Arhiva EVZ

Acesta ar fi suferit un bloc atrioventricular, motiv pentru care a necesitat îngrijiri într-o clinică de specialitate. Încă nu se știe când își va relua activitatea, potrivit News.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine este ÎPS Calinic

În luna martie a anului 1980, acesta s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic. În perioada 1985 – 1989, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Sucevei, el a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, pe care le-a absolvit în 1989 cu lucrarea de licenţă Parabolele lui Iisus de Joachim Jeremias.

ÎPS Calinic

Arhiepiscopul Sucevei a fost operat de urgență. Ce spun medicii. Sursa foto: Facebook

Pe 14 mai 1986, Calinic a fost hirotonit diacon, în Catedrala Mitropolitană din Iași, de PF Teoctist, la acel moment Mitropolit al Moldovei și Sucevei și recent ales locţiitor de patriarh în urma morții Patriarhului Iustin Moisescu.

La Mănăstirea Putna, în perioada 1980-1989, el a fost : muzeograf, slujitor, mare eclesiarh. Pe 25 ianuarie 1991, la propunerea IPS Părinte Mitropolit Daniel, acesta a fost ales de către Sfântul Sinod ca Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, cu titulatura „Botoșăneanul”, numirea fiind confirmată prin Decretul nr. 16 din 15 martie 1991.

Când a devenit Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor

În data de 21 iulie 2020, el a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, ceremonia de întronizare având loc în data de 26 iulie 2020, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, fiind condusă de IPS Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, în prezenţa mai multor ierarhi.