Ipoteză șocantă a istoricului Marius Oprea. Prin Florin Cîțu, serviciile secrete vor să pună mâna pe PNL

Ipoteză șocantă a istoricului Marius Oprea. Prin Florin Cîțu, serviciile secrete vor să pună mâna pe PNL

Premierul Florin Cîțu este un „acoperit” al serviciilor secrete, iar obiectivul acestuia este, nu doar să controleze guvernul, ci și PNL.

Istoricul Marius Oprea prezintă, într-un editorial pentru Mediafax, o ipoteză care a mai fost vehiculată în ultima vreme. În opinia acestuia, nu ar fi exclus ca premierul Florin Cîțu să fie un ofițer acoperit al serviciilor secrete, mai exact al SIE. Marius Oprea arată că altfel, acesta nu ar fi putut ajunge în Statele Unite, la colegiul Grinell, să studieze. Istoricul face legătura dintre Cîțu și serviciile secrete, arătând că susținerea unor astfel de persoane era în practica Securității dinainte de 1989.

Marius Oprea pornește în analiza sa de la CV-ul actualului premier, care este foarte sărac în informații privind studiile sale dinainte de 1989.

„CV-ul lui Florin Vasile Cîțu este succinct și e aidoma celor al securiștilor din cabinetul Năstase, al căror CV începea, cu rare excepții, în 1990 – de parcă eram conduși de adolescenți. De ce își ascunde Florin Cîțu anii adolescenței? Răspunsul l-am aflat – noroc că mai există ziariști de investigații în presa locală”, a scris Marius Oprea în editorialul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un elev mediocru ajutat să termine un liceu industrial

Potrivit istoricului, presa locală a încercat să afle detalii despre studiile pe care le-a urmat Florin Cîțu la un liceu din Râmnicu Vâlcea și notele pe care le-a avut. În ciuda insistențelor jurnaliștilor, acest lucru a fost imposibil. Informațiile referitoare la premier au fost secretizate.

„Joi, 3 decembrie 2020, ziaristul vîlcean Tiberiu Pirnău pubica un articol intitulat «Profesioniștii PNL – Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, nota 4 la examenul de treapta a doua, de la Liceul Energetic – Râmnicu Vâlcea!» . Ziaristul a descoperit că ministrului de finanțe nu i-a prea plăcut școala, în adolescență. La Râmnicu Vâlcea, la un liceu industrial, n-a avut asemenea performanțe ca la un colegiu privat american.

În anul 1988, elevul Cîțu a susținut examenul de treaptă la Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea și a luat nota 4. Ca urmare, a picat a fost înscris la școala profesională, dar prin pile puse de cineva, nu se știe de cine, directorul Ion Urea l-a mutat din pix pe tânărul Cîțu, din nou la liceu!

Trebuie spus că era o practică curentă a Securității, care își proteja sursele, să intervină astfel, invocând «interesele operative». Nu știm dacă familia Cîțu sau securitatea l-au mutat pe Cîțu din nou la liceu, de la profesională. Dacă Florin Cîțu a fost unul dintre acei colaboratori elevi pe care se baza Securitatea, un asemena transfer se făcea cât ai bate din palme.

Oricum liceul a reușit să-l termine, însă cu ce note nu se știe: ca în cazul lui Reagan, care constata amuzat că primul lucru pe care l-a aflat după ce a devenit președinte a fost că I s-au secretizat notele din liceu, așa s-a întâmplat și cu Florin Cîțu abia ajuns ministru de Finanțe”, a scris istoricul Marius Oprea.

 

Foaia matricolă a premierului a fost secretizată

Presa locală a făcut demersuri pentru a avea acces la foaia matricolă a elevului Cîțu, susține istoricul, însă fără succes. Jurnaliștii au descoperit că o colegă de partid a actualului premier, Mihaela Andreianu, șefa ISJ Vâlcea, a emis directiva secretizării notelor elevului Cîțu

După finalizarea liceului, a mai arătat acesta, Florin Cîțu a încercat de două ori să intre la ASE, dar nu a reușit. Astfel, a urmat o universitate privată – Româno-Americană – de unde a ajuns și în Statele Unite. Marius Oprea susține că s-a întâmplat datorită apartenenței la SIE, însă nu prezintă dovezi ci doar speculații.

„Aserțiunea se bazează pe supoziții: cum altfel un elev mediocre, picat la treaptă la un liceu industrial, care oricum nu era unul din «elita» învățământuluii comunist, ajunge după câțiva ani la un colegiu american? (…) Colegiul Grinell nu acordă burse, trebuie să te înscrii cu «banul jos», cu fila de cec și să-ți plătești studiile. Ceea ce face la Colegiu este să le dea posibilitatea studenților să acceseze diverse grant-uri unviersitare, dar care sunt departea de a acoperi decât o mica parte din costurile studiilor celor înscriși”, a mai spus Marius Oprea.

Înregistrare incredibilă din PNL: Dacă mă votați, vă angajez la stat. AUDIO

PNL

Sursele din de finanțare a studiile americane sub semnul întrebării

În editorialul său, istoricul face referire și la alte articole din care rezultă că Florin Cîțu ar fi avut nevoie de aproximativ 250.000 de dolari pentru a-și finanța studiile în America. În acest context, Marius Oprea susține că singura posibilitate pentru ca actualul premier să ajungă la o școală americană ar fi fost Serviciul de Informații Externe, citând presa din Râmnicu Vâlcea.

„Cum a ajuns în vizorul lor, poate știe și povesti mai multe Daniel Dăianu, el însuși fost ofițer DIE și unul dintre susținătorii și promotorii „tânărului finanțist” Florin Vasile Cîțu. La câți bani au serviciile secrete (de când au firme «sub acoperire») au trecut aproape două decenii și nimeni nu știe cât «au adunat»), trebuie că ar fi fost nevoie și de specialiști în finanțe. Cum a fost și Stolojan la Securitate înainte de 1989, probabil se pregătea și Cîțu să fie pentru Securitate ape stil nou, la Colegiul Grinell.

Nu ar fi de mirare ca Florin Cîțu să fie «acoperit» al SIE. Sau să fi fost, până când a ajuns pe o treaptă superioadă, cu o misiune superioară: să aducă un întreg partid, în ograda «serviciilor». Ar fi o premieră. Din toate punctele de vedere. Din nefericire pentru autorii acestui scenario, actorul principal e jalnic”, a concluzionat istoricul Marius Oprea.