Evenimentul ZileiJustitieIonuț Cristache a câștigat procesul cu Gabriel Liiceanu. „Domnu’ filosof, scoateți banii!”

Ionuț Cristache a câștigat procesul cu Gabriel Liiceanu. „Domnu’ filosof, scoateți banii!”

Ionuț Cristache a câștigat procesul cu Gabriel Liiceanu. „Domnu’ filosof, scoateți banii!”
Curtea de Apel București a respins, joi, apelul scriitorului Gabriel Liiceanu şi i-a dat câştig de cauză jurnalistul Ionuț Cristache. Potrivit portalului instanței, decizia este definitivă. Mai mult, Liiceanu are acum de achitat și cheltuilelile de judecată.
Anunțul a fost făcut de Ionuț Cristache pe pagina sa de socializare.
Scandalul a pornit de la un articol scris pe un site, de Gabriel Liiceanu , în anul 2017, intitulat „Scuipaţi aici!” TVR în era infractorilor. Răspunsul lui Cristache nu a întârziat. Acesta a lansat o adevărată tiradă la adresa filozofului.

Ionuț Cristache jubilează. L-a înfrânt pe filozof

„Dupa ce ieri l-a pierdut pe Vladutz, azi , Filosoful Gabriel Liiceanu, a pierdut definitiv procesul cu mine! A pierdut in prima instanta, apelul i-a fost respins! E si bun de plata! Are sa-mi achite cheltuieli de judecata de 11.600 de lei! Domnu’ filosof, scoateti banii!!!!!! , a scris pe pagina sa de Facebook, Ionuț Cristache.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

De la ce a început totul

În 26 decembrie, când Gabriel Liiceanu a publicat în Contributors.ro un articol intitulat „Scuipați aici!” TVR în era infractorilor. Scriitorul critica emisiunea „România9”, spunând, între altele, că „domnul Costache (n.red. Cristache) are, se pare, un proiect TV compact cu crema infractorilor, cărora, uneori, li se adresează cu domnule premier, lăsând să se înțeleagă că invitatul e acolo, în fața lui, în calitate de prim-ministru, nu de infractor”.
După apariția editorialului, Ionuț Cristache a publicat un text pe contul său de Facebook, în care spunea: „Nu cred să existe ceva mai onorant. Și o înjurătură din partea domniei sale am considerat-o întotdeauna o binecuvântare și, deși s-a produs, tot nu-mi vine a crede! (…) Sunteți invitatul meu oricând binevoiți a veni! Am o mică rugăminte totuși, dacă-mi este îngăduit! Să trimiteți înainte un scuipat, ca să știu că sosiți!”
Gabriel Liiceanu a mai suferit o înfrângere usturătoare în justiție, la finele anului trecut, când a pierdut procesul cu ziarul „Evenimentul zilei” și jurnalistul Victor Roncea în care cerea  „daune morale” de 50.000 de euro pentru articolul privind ”Afacerea Humanitas”. Victor Roncea publicase în premieră în EVZ documente de la înființarea Grupului pentru Dialog Social, care dovedeau aportul direct al lui Silviu Brucan, ca membru de conducere al Consiliului Frontului Salvării Naționale, și al lui Andrei Pleșu, ca ministru al Guvernului Iliescu – Roman, la fondarea și înzestrarea GDS cu bunuri valoroase ale statului român, între care somptuosul sediu din Calea Victoriei 120.

Accesează: