Evenimentul Zilei > EVZ Special > Strania relație dintre Ion Rațiu și Corneliu Vadim Tudor
Strania relație dintre Ion Rațiu și Corneliu Vadim Tudor

Strania relație dintre Ion Rațiu și Corneliu Vadim Tudor

Prin primăvara anului 1993, „Evenimentul zilei” era singurul ziar care avea în dotare stații radio de emisie-recepție. Toți șefii redacției aveau cât un număr anume, prin care se identificau fără să-și spună numele.

Spre exemplu, Ion Cristoiu era 1, Daniel Tomescu – prim redactor șef ajunct era 2, Gheorghe Voicu – redactor șef adjunct 4, ș.a.m.d. Patronul ziarului, Mihai Cârciog, avea indicativul Zero.

Într-o seară, cam când se începea lucrul la „Bulina Albastră” – ediția de prânz a EVZ – pe la ora zece, „Zero” dă prin stație că în „Salonul Diplomat”, al restaurantului hotelului Athenee Palace e o masă mare cu mult e VIP-uri autohtone și străine.

Cum eu eram specializat pe evenimente mondene, am luat o mașină și un fotoreporter, și am purces către locul „faptei”. Am luat cu mine și niște ziare noi, proaspăt ieșite din calandru, care urmau să apară pe tarabă a doua zi. Acolo, l-am identificat rapid pe „Zero”. Era la o masă cu Radu Coșarcă, fost prezentator al Telejurnalului la TVR și cel alături de care Mihai Cârciog a lansat unul dintre posturile private de telviziune, astăzi dispărut, Tele 7ABC.

Atent la detalii, domnul Cârciog mi-a zis că tocmai se petrece acolo o agapă a parlamentarilor români cu niște invitați din Parlamentul European. M-am pus pe treabă și, dintr-un singur eveniment, am scos vreo trei știri. Dar cea mai haioasă a fost cea ilustrată cu poza aceasta, în care Corneliu Vadim Tudor relaționează colocvial cu Ion Rațiu, cel pe care îl porcăia, săptămânal, în revista sa, România Mare. De unde se vede că, între politicieni, disputele erau numai pentru electorat. Altfel se înțelegeau, cordial, între ei.