Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că PSD a refuzat, prin răspunsurile date în media, să semneze Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, el afirmând că social-democraţii „aveau mai multe amendamente decât articole” la acest pact. „PSD nu s-a schimbat, nu se schimbă, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg, dar a rămas doar cu aparenţa schimbării, urmăreşte aceleaşi obiective şi răspunsul pe care mi l-au dat prin media a fost un refuz”, a spus Iohannis.

Diferență față de 2015

Astfel, trebuie amintit că, în 2015, de ziua sa de naştere, preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat, alături de soţia sa, Carmen Iohannis, în staţiunea Neptun, la vila de protocol, unde a ajuns din seara precedentă. Adică, într-o vineri, având în vedere că evenimentul pica sâmbăta. Vineri seară, Klaus Iohannis le-a prezentat invitaților domeniul pe care se află vila de protocol, după care s-a oprit pe terenul de tenis, pentru un meci. Pe litoral se aflau și mai mulți lideri ai PNL, care ar fi vrut să îi transmită şefului statului „La mulţi ani!”. Alina Gorghiu,

Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu participau în cursul dimineţii de 13 iunie 2015 la lansarea cărţii lui Puiu Haşotti, la Constanţa. De altfel, copreşedintele PNL de atunci Alina Gorghiu i-a transmis şefului statului „La mulţi ani”. Întrebată dacă va participa la sărbătorirea zilei de naştere, Gorghiu a răspuns: „Eu nu, dar îi urez La mulţi ani. Astăzi este ziua domnului preşedinte, îi urez şi eu, alături de Vasile Blaga, toate cele bune”.

Bronzaţi şi destinşi, Klaus şi Carmen Iohannis au mers în dimineața de a doua zi, duminică, la Biserica romano-catolică din Mangalia.