Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis va demisiona? Tăriceanu a publicat argumentele. News alert politic
Iohannis va demisiona? Tăriceanu a publicat argumentele. News alert politic

Iohannis va demisiona? Tăriceanu a publicat argumentele. News alert politic

Klaus Iohannis ar trebui să demisioneze, dacă ar fi să urmeze îndemnul lui Călin-Popescu Tărcieanu. Șeful Senatului a reacționat imediat după decizia prin care CCR a votat împotriva modificărilor de lege propuse de Klaus Iohannis la referendum.

Călin-Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a reacționat dur după decizia de azi a Curții Constituționale, care a dat un verdict împotriva legilor propuse de președintele Klaus Iohannis în cadrul referendumului din luna mai. Președintele ALDE îi cere șefului Statului să regurgă la gestul suprem, demisia, din cauză că „a atras poporul într-o aventură nesăbuită, (…) un joc împotriva democrației”.

Mai jos, aveți cele mai importante pasaje din reacția lui Tăriceanu:

„În urmă cu puține ore, Curtea Constituțională a invalidat propunerea președintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei și a grațierii pentru persoane acuzate de corupție. E important de precizat că a existat unanimitate cu un scor de 8-0! Asta spune totul despre cât de constituțională a fost inițiativa dlui Klaus Werner Iohannis!

Decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură.

Ea denotă că președintele Klaus Iohannis a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democrației însăși.

(…)

Klaus Iohannis nu are nicio scuză: a fost prevenit. După ce și-a anunțat intențiile s-au scris nenumărate articole și analize, s-au tras semnale de alarmă de către specialiști, a fost tras de mânecă până și de susținători ai lui.

(…)

Nimic nu l-a impresionat, nimic nu l-a abătut din drumul spre satisfacerea egoistă, meschină, a intereselor politico-electorale proprii. Klaus Iohannis a reușit să pună voința poporului român în cea mai delicată, mai gravă poziție cu putință, aceea de a se exprima împotriva unor reguli aproape sacre ale statului de drept, întâlnite în toate țările civilizate ale lumii.

Klaus Iohannis nici măcar nu a lăsat poporul să aleagă cum crede de cuviință, ci a cerut răspicat și neîncetat poporului să aleagă așa cum vrea președintele: cine nu e cu mine, e împotriva mea!

Klaus Iohannis a târât în aventura lui și Parlamentul României, nevoit să se implice în transpunerea în viață a ideilor Marelui Cârmaci.

Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constituțională, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție.

Imediat însemnând imediat!”, a scris Tăriceanu de pagina sa de Facebook, cu un final de replică prin care îl imită chiar pe președintele Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News