Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis și-a dat acordul ca România să semneze Pactul pentru migrație
Iohannis și-a dat acordul ca România să semneze Pactul pentru migrație

Iohannis și-a dat acordul ca România să semneze Pactul pentru migrație

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde, ieri, Memorandumului propus de Guvern pentru susținerea Pactului Global pentru Migrație de către România.

Prin urmare, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va participa la semnarea documentului. Evenimentul zilei anunța încă de marți că România va semna Pactul.

Proiectul final, aprobat de principiu de toate cele 193 de țări membre ONU, cu excepția Statelor Unite, care s-au retras de la negocieri încă de anul trecut, urmează să fie semnat într-un cadru fastuos, în 10-11 decembrie, la Marrakech, în Maroc. Cehia, Australia, Austria, Bulgaria, Croația, Polonia, Israel, Estonia și Ungaria au anunțat că nu vor participa la semnarea documentului.

„Linia de acțiune a României este bazată pe solidaritate, angajament multilateral și necesitatea unui răspuns colectiv și o abordare cuprinzătoare faţă de provocările migrației. Totodată, este vizată combaterea efectelor negative negestionate, generate de o migrație neregulată, precum xenofobia, intoleranța și rasismul”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.