Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, scos la tablă de Băsescu după ce preşedintele a ignorat afirmaţiile RUSOFILE ale şefului CE, Jean-Claude Juncker: Vă asigur că eu aş fi fost călare cu telefonul pe el
Iohannis, scos la tablă de Băsescu după ce preşedintele a ignorat afirmaţiile RUSOFILE ale şefului CE, Jean-Claude Juncker: Vă asigur că eu aş fi fost călare cu telefonul pe el

Iohannis, scos la tablă de Băsescu după ce preşedintele a ignorat afirmaţiile RUSOFILE ale şefului CE, Jean-Claude Juncker: Vă asigur că eu aş fi fost călare cu telefonul pe el

Traian Băsescu a criticat poziţia preşedintelui Klaus Iohannis faţă de declaraţia lui Jean-Claude Juncker potrivit căreia Uniunea Europeană ar trebui să îşi amelioreze relaţiile cu Rusia şi să nu lase Statele Unite să preia controlul asupra situaţiei. Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în conferinţa de presă susţinută miercuri la Palatul Cotroceni, de jurnalişti cum comentează afirmaţiile făcute de Juncker.

Şeful statului a declarat că poziţia lui Juncker este surprinzătoare, însă va încerca să afle mai multe la Consiliul European la care va participa.

“Această poziţie este una surprinzătoare şi voi afla mai multe detalii cu ocazia întâlnirilor pe care le voi avea cu ocazia Consiliului European. Este neobişnuit ca preşedintele Comisiei Europene să facă declaraţii în chestiuni cheie fără să armonizeze aceste declaraţii cu statele membre. În acest sens prefer să aflu ce a dorit să spună şi după aceea să comentăm", a spus Klaus Iohannis.

Traian Băsescu l-a asigurat pe Iohannis că nu va avea timp de aşa ceva la reuniunea de la Bruxelles.

“Eu îl asigur pe preşedinte că nu o să aibă timp să discute la Bruxelles despre declaraţiile şefului Comisiei Europene”, a declarat Băsescu.

Totodată, fostul şef al statului a afirmat că ar fi procedat altfel, dacă ar fi fost în locul lui Iohannis.

“Nu mă pot pune în pielea dânsului, are altfel de abordare. Eu v-am spus ce aş fi făcut. Vă asigur că îl şi sunam pe Juncker, eram călare cu telefonul pe el, după declaraţie”, a continuat Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: