Evenimentul Zilei > Justitie > Iohannis, informat despre cazul jurnalistului turc. CAB judecă joi cererea de extrădare
Iohannis, informat despre cazul jurnalistului turc. CAB judecă joi cererea de extrădare

Iohannis, informat despre cazul jurnalistului turc. CAB judecă joi cererea de extrădare

Klaus Iohannis a declarat miercuri că este informat în legătură cu cererea de extrădare a jurnalistului turc Kamil Demirkaya de la publicația Zaman, însă nu a dorit să comenteze.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să dezbată joi cererea autorităţilor turce privind extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei ”Zaman România”.

"N-aş vrea să comentez acum această chestiune, dar sunt informat şi o să mă informez şi în continuare ca totul să meargă legal", a precizat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, transmite Agerpres.

Jurnalistul a fost audiat miercuri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, iar procurorii au decis să nu îl reţină. Publicaţia "Zaman România" susţine că autorităţile turce au emis un mandat de extrădare pe numele lui Kamil Demirkaya la ordinul preşedintelui Recep Erdogan.

"Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei 'Zaman România', fost director general al ziarului 'Zaman Bulgaria', a fost ridicat în această dimineaţă de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul lui Erdogan. Kamil Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru 'Zaman România', având un permis de şedere temporară. În luna noiembrie 2018, şi-a depus actele pentru prelungirea permisului de şedere, documentele aflându-se în curs de procesare. La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar în această dimineaţă ziaristul a fost ridicat de acasă şi dus la sediul IGPR", se arată într-un comunicat al publicaţiei "Zaman România”.