Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis a răbufnit în ședința cu PNL. Pe cine consideră a fi vinovat pentru eșec
Iohannis a răbufnit în ședința cu PNL. Pe cine consideră a fi vinovat pentru eșec

Iohannis a răbufnit în ședința cu PNL. Pe cine consideră a fi vinovat pentru eșec

Președintele Klaus Iohannis și liderii PNL s-au întâlnit, marți, la Vila Lac, pentru a discuta despre rezultatul alegerilor și despre formarea viitoarei coaliții de guvernare.
Ludovic Orban a ieşit cu capul plecat după întâlnirea cu Iohannis, deşi sunt surse din interior care spun că singurul care a fost lăudat de către preşedinte a fost chiar liderul PNL. Iohannis i-a criticat  în termeni duri pe liderii PNL din teritoriu din cauza rezultatelor slabe,
Președintele Klaus Iohannis și liderii PNL s-au întâlnit, marți, la Vila Lac, pentru a pune la cale un plan viabil cu privire la formarea unui guvern cât mai repede posibil.

Klaus Iohannis le-a transmis liderilor PNL că se gândește la „două, trei nume de premier” și că până pe 23 decembrie va fi învestit un guvern PNL-USR PLUS-UDMR. Guvernul va avea o pondere a miniștrilor proporțională cu rezultatul obținut de cele trei formațiuni politice la alegerile parlamentare.

Dezamăgirile preşedintelui Iohannis

Potrivit surselor, președintele le-ar fi spus liberalilor că este foarte dezamăgit de rezultatele obținute și „i-a dojenit” pe cei care au avut rezultate bune la locale, iar acum „s-au făcut de râs”, susține surse participante la discuții. Acesta le-a mai cerut liderilor PNL „depolitizare masivă în administrație”.

După întâlnirea cu Klaus Iohannis, liberalii s-au întors la sediul PNL din Modrogan, unde au făcut câteva declaraţii.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat după întâlnire că a fost o discuţie despre strategia de formare a majorităţii parlamentare şi de învestire a unui guvern dacă se poate până la Crăciun.

Orban a spus că au vorbit despre programul de guvernare

A fost o analiză a alegerilor şi, evident, paşii pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi pentru constituirea cât mai rapidă a unui guvern. A fost o discuţie legată de strategia de formare a majorităţii parlamentare şi de constituire a viitorului guvern. Avem negocieri cât de repede posibil. Nu am discutat despre ministere.

Primul şi cel mai important lucru este programul de guvernare, pentru că el este baza acţiunii comune, mai ales ca vă fi vorba de un guvern de coaliţie. Programul de guvernare va fi baza acţiunii comune a guvernului susţinut de partidele de coaliţie”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Orban s-a referit și la declarațiile făcute de liderul USR, Dan Barna, care a spus că „soluția militară” nu este neapărat cea mai bună, referitor la o eventuală nominalizare a lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier desemnat.

„Își dau cu părerea fără să fi luat nicio decizie privind propunere pentru funcția de premier”, a subliniat fostul premier Orban.