Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, despre impozitarea pensiilor speciale: „O măsură care trebuie bine judecată”
Iohannis, despre impozitarea pensiilor speciale:  „O măsură care trebuie bine judecată”

Iohannis, despre impozitarea pensiilor speciale: „O măsură care trebuie bine judecată”

După ce proiectul de lege care prevede impozitarea pensiilor speciale cu 85% a trecut de Parlament, președintele Klaus Iohannis a afirmat că acesta are în vedere „o măsură care trebuie bine judecată"

De asemenea, Iohannis susține că impozitarea pe venit global a fost introdusă în urmă cu mai mulți ani ca fiind o măsură de echitate socială.

„În esenţă, este o măsură care trebuie bine judecată. Când ajunge la mine, o să mă exprim atunci, fiindcă vreau să citesc în detaliu înainte să fac o afirmaţie publică, dar ţin să amintesc tuturor în acest context că noi, acum câţiva ani de fapt, am introdus impozitarea pe venit global ca o măsură de echitate socială, după care s-a renunţat uşor-uşor din motive evident electorale la acest impozit pe venit global. Cred că este o discuţie care e un pic mai amplă şi cu ocazia verificării acestei legi o să mai fac câteva afirmaţii”, a spus şeful statului.

Președintele Iohannis a fost întrebat de jurnaliști, la conferința de presă care a avut loc joi, și despre situația Legii Educaţiei Naţionale, care a suferit modificări în ultimul timp.

Menționăm, că unul dintre amendamente menţionând că, în unităţile de învăţământ şi în spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, sunt interzise „activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”.

În acest context, Iohannis a preferat să spună că un răspuns definitive pe această temă va fi dat „într-un cadru potrivit”.
„Cred că aţi aflat pe surse ce voi face cu legea identităţii de gen, dar o să comentez atunci când fac actul respectiv de rigoare iar cu celelalte legi le comentez atunci când am o decizie formată şi o să aflaţi atunci de la mine, însă termenul este destul de departe pentru a da o promulgare sau o reexaminare sau o trimitere la Curte şi voi face atunci remarcile într-un cadru potrivit”, a punctat şeful statului, potrivit agerpres.ro