Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, despre cârdășia polițiștilor cu interlopii: „Le voi solicita să explice public”
Iohannis, despre cârdășia polițiștilor cu interlopii: „Le voi solicita să explice public”

Iohannis, despre cârdășia polițiștilor cu interlopii: „Le voi solicita să explice public”

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este nevoie de explicații, în urma apariției unor imagini în care șefi ai Poliției Române se întâlnesc cu interlopi din clanul Duduianu.

Klaus Iohannis a precizat că i-a soloicitat ministrului de Interne, Marcel Vela, explicații despre acele imagini, însă nu poate oferi detalii despre ce a discutat.

„Am cerut explicații ministrului de Interne cu mult timp înainte să se întâmple aceste lucruri. Nu cred că trebuie să explic eu în detaliu ce s-a întâmplat”, a afirmat Iohannis.

Atunci când i s-a adus la cunoștință că nu au apărut explicații în spațiul public din partea responsabililor MAI, Iohannis a răspuns: „Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”.

Mai multe imagini, preluate de la o cameră de supraveghere au confirmăt informațiile potrivit cărora șeful Poliţiei Române și alţi ofiţeri s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea lui Emi Pian.

Imaginile confirmă afirmațiile lui Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, potrivit căruia, în noaptea de 8 spre 9 august  s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet. Înregistrările care confirmă faptul că polițiștii și interlopii s-au întâlnit au fost surprinse de camerele de luat vederi din zona Bisericii Cuvioasa Parascheva din Rahova.

Pe imagini se vede cum în data de 8 august, la ora 22:30 o Dacie Duster de culoare albp, cu însemnele Poliției Române, oprește în zonă, iar din mașină coboară un bărbat, de pe locul șoferului. Alţi trei bărbaţi, îmbrăcați în uniforme de Poliţie, se observă, în plan îndepărtat, așteptând.

O jumătate de oră mai târziu, la 23:11:56, o altă cameră de supraveghere, amplasată cu vedere la intersecţie, surprinde momentul în care sosește un autoturism BMW negru în care se află membrii familiei Duduianu. După aproximativ o oră, la 23:56:34 apare o a doua maşină neagră, tip break, care parchează lângă BMW, pe aceeaşi stradă.

În imaginile filmate de camera amplasată în intersecție apar, din colțul din dreapta și polițiștii în uniformă.