Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis: ” Cercetarea DNA în cazul şefei AEP – o surpriză neplăcută;dacă începe urmărirea penală trebuie înlocuită”
Iohannis: ” Cercetarea DNA în cazul şefei AEP – o surpriză neplăcută;dacă începe urmărirea penală trebuie înlocuită”

Iohannis: ” Cercetarea DNA în cazul şefei AEP – o surpriză neplăcută;dacă începe urmărirea penală trebuie înlocuită”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că cercetarea DNA în ceea ce o priveşte pe şefa AEP, Ana Maria Pătru, reprezintă o surpriză foarte neplăcută, el subliniind că, în cazul în care se va începe urmărirea penală a acesteia, ea va trebui înlocuită din funcţie.

"Nu cred că vor fi puse sub semnul întrebării (rezultatele alegerilor – n.r.) şi nu cred că felul în care funcţionează instituţia va fi fundamental afectat. Este o instituţie serioasă, lucrează de atâţia ani cu problematica alegerilor şi sunt convins că îşi va face treaba în continuare, dar în afară de acest fapt o cercetare a DNA asupra şefului acestei instituţii este o surpriză foarte, foarte neplăcută", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că, în cazul în care se va începe urmărirea penală a şefei AEP, ea va trebui înlocuită. "Depinde ce va comunica DNA. Deocamdată înţeleg că s-au făcut primele verificări astăzi. Dacă se începe urmărirea penală, atunci cu siguranţă acea persoană va trebui înlocuită", a afirmat Iohannis, menţionând că nu cunoaşte detaliile în acest caz.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: