Studenții și elevii au capacitatea de a se adapta rapid și vor depăși cu bine această perioadă, susține președintele Klaus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj, cu ocazia Zilei Internaţionale a Elevului şi a Studentului, în care dă asigurări că, în perioada următoare, vor fi identificate „cele mai bune” soluţii pentru recuperarea oricăror decalaje acumulate.
„Astăzi sărbătorim Ziua Internaţională a Elevului şi Studentului într-un context dificil pentru cei care învaţă. Din nefericire, situaţia epidemiologică actuală ne obligă să derulăm activitatea educaţională online, iar lipsa contactului direct cu profesorii şi colegii poate fi adesea demotivantă.
Aveţi capacitatea de a vă adapta rapid oricărui nou mediu
Ştiu însă, dragi elevi şi studenţi, că aveţi capacitatea de a vă adapta rapid oricărui nou mediu şi sunt convins că veţi depăşi cu bine şi această perioadă dificilă, în care eforturile tuturor sunt canalizate spre protejarea sănătăţii întregii comunităţi. Contez în continuare pe voi şi am încredere că ceea ce veţi învăţa acum vă va folosi în viitor pentru a putea construi o lume mai bună. Vă asigur că în perioada următoare, prin proiecte clare şi bine gândite, vom identifica cele mai bune soluţii pentru recuperarea oricăror decalaje acumulate. Vă doresc mult succes! La mulţi ani!”, a scris Iohannis, pe Facebook.
Monica Anisie: Generația actuală merită sărbătorită
Ministrul Educație și Cercetării, Monica Anisie a declarat astăzi, cu ocazia Zilei Internațională a Elevului și Studentului, că generația actuală merită sărbătorită, tocmai pentru că, în perioada pandemiei, aceasta este generația care a dat dovadă de adaptibilitate la nou. Mai mult decât atât, Anisie sugerează că perioada școlii online s-ar putea să le fie benefică atât elevilor, cât și profesorilor, antrenându-i pe aceștia pentru viitor.
„Ziua Internațională a Elevului și Studentului e momentul oportun să îi sărbătorim pe toți cei care reprezintă viitorul României, elevi și studenți care învață, cu o maturitate și o asumare demne de toată admirația, să se adapteze unor schimbări bruște de viață. Pot spune că generația actuală constituie un exemplu de adaptare pentru noi, părinții și profesorii, la noua realitate; este unică prin potențialul său de a își dezvolta un de abilități care să o ajute să facă față cu succes provocărilor viitorului”, a scris, într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Educației.