Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, anunțul așteptat de toți Românii. Starea de alertă nu va mai fi prelungită
Iohannis, anunțul așteptat de toți Românii. Starea de alertă nu va mai fi prelungită

Iohannis, anunțul așteptat de toți Românii. Starea de alertă nu va mai fi prelungită

Vineri dimineață, președintele Klaus Iohannis s-a alăturat inițiativei Vinerea Verde și s-a deplasat cu bicicleta de la Vila Lac până la Palatul Cotroceni.

Ajuns cu bicicleta, vineri dimineață, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a făcut precizări despre cele mai importante subiecte. Președintele României a vorbit despre momentul în care restricțiile vor fi ridicate. Totodată, acesta a ținut să reamintească faptul că vaccinarea este singura soluție pentru a scăpa total de pandemie.

„E o campanie care a început acum câteva săptămâni și pe care o găsesc foarte bună. Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf când lumea merge sau vine de la servici. Avem extrem de mult trafic auto în orașele noastre și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos, este sănătos și decongestionează traficul.

Mersul pe bicicletă e o alternativă excelentă, este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și, în realitate, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală. Chiar și pe o vreme ploioasă, se poate merge perfect cu bicicleta, evident că o alternativă care trebuie luată în seamă e transportul public în comun. Încercați să lăsați mașina personală acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Merită, fiindcă astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai relaxată și mai plăcută, fără să vorbim de beneficiile pentru sănătatea fiecăruia“, a spus președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre ridicarea restricțiilor

„Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Dacă ne vaccinăm – şi deocamdată pot să spun că merge bine campania, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic – pe măsură ce pandemia se reduce, dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese – din păcate încă prea mulţi mor de această boală – gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

Comitetul naţional evaluează permanent, împreună cu INSP, fac propuneri şi veţi vedea că, uşor-uşor, se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunţăm la anumite măsuri, până când, în final, ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a declarat, vineri, Klaus Iohannis.

„Evident că, în măsura în care se reduce pandemia și se reduc îmbolnăvirile, la un moment dat, după o analiză serioasă, se va renunța la prelungirea stării de alertă. Personal, îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă!”, a spus, vineri, președintele Klaus Iohannis.