Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis a numit în funcţie mai mulţi judecători şi procurori
Iohannis a numit în funcţie mai mulţi judecători şi procurori

Iohannis a numit în funcţie mai mulţi judecători şi procurori

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat azi mai multe decrete prin care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie judecători şi procurori.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis l-a numit pe Paul Bălanoiu în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, după ce l-a eliberat din funcţia de judecător la Judecătoria Ploieşti. De asemenea, judecătoarea Gina Monica Cibian, de la Judecătoria Deva, a fost eliberată din funcţie şi numită procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

Şeful statului a mai numit-o pe Doriana Rotaru în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pe Alin Gabriel Ungureanu în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. De asemenea, Codruţa Mitrofan a fost numită judecător la Judecătoria Sebeş, iar Mihnea Constantin Nicolaescu – judecător la Tribunalul Ilfov.

Pe de altă parte, preşedintele l-a eliberat din funcţia de judecător la Curtea de Apel Oradea pe Gabriel Chifan în urma demisiei, din funcţia de judecător la Tribunalul Călăraşi pe Gheorghe Chiru ca urmare a pensionării şi din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava pe Carmen Gabriela Martin, tot în urma pensionării.

Tot vineri, Klaus Iohannis a semnat şi decretul privind acordarea Drapelului de luptă Batalionului 640 sprijin logistic al Brigăzii 6 operaţii speciale 'Mihai Viteazul'.