„Având în vedere importanţa acestui subiect pentru Uniunea Europeană şi în special pentru România, preşedintele României a apreciat că este necesară o astfel de discuţie în cadrul CSAT”, a anunțat, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, citată de Agerpres.

Dobrovolschi a mai precizat atunci că, în şedinţa CSAT, vor fi discutate şi aspectele evoluţiilor recente referitoare la activarea acestui mecanism, efectele sale pentru România, precum şi decizia politică privind posibila implicare a ţării noastre în formatul Cooperării Structurate Permanente. 

„La baza acestor discuţii stă angajamentul asumat la nivelul Uniunii Europene atât pe dimensiunea operaţională, cât şi în privinţa dezoltării capabilităţilor militare prin soluţii multinaţionale", a subliniat purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale. 

Președintele Klaus Iohannis va participa, pe 19 şi 20 octombrie, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Printre subiectele aflate pe agenda reuniunii se află migraţia, Europa digitală, securitate şi apărare, relaţii externe ale UE, cu accent pe relaţia dintre Uniune şi Turcia. 

Ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a avut loc pe 14 septembri