La finalul slujbei de Liturghie, IPS Teodosie a cerut numeroșilor credincioși să se pregătească pentru sărbătoare Înălțării, de săptămâna viitoare. ”Nădăjduiesc să mă mai consult, sa luăm invoire ca la praznicul de sfârșit al Invierii, miercuri, înainte de Înălțare să facem o slujbă ca la Înviere. Ne vom pregăti și vă vom comunica”, a spus arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului s-a inspirat, de fapt, de la Biserica Greciei, potrivit purtătorului de cuvânt Eugen Tănăsescu: ”Pentru că în noaptea de Înviere, credincioșii nu au putut participa la slujbă, ca să le oferim ca o mângâiere și să ia lumina din mâna preotului, când se odovește (termină praznicul), înainte de Înălțare, vom face slujba ca la Înviere. Nu se va mai face ziua ci noaptea, marți spre miercuri”.

IPS Teodosie i-a îndemnat pe credincioși ca de acum înainte să vină la biserică, zilnic:  ”Pensionarii care ati  stat atât de mult închiș, veniți acum la biserică în fiecare zi. Nu va mai oprește nimeni. Doar  râvnă trebuie să vă aducă,  că lenea vă poate opri. Sau pe cei bolnavi, neputința. Ne rugăm și pentru ei. Și iată, boala s-a împuținat, noi credem că va fi învinsă”.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului le-a mulțumit și celor care nu pot veni la biserică să se roage. Dar slujbele sunt transmise live pe Facebook-ul Arhiepiscopiei, având mii de vizualizări.

”Le mulțumesc și celor care sunt departe. M-au rugat mulți din diaspora să nu întrerupem transmiterea slujbelor. Unii care au biserica la sute de kilometri, pentru ei este bine sa aibă în casă această priveghere. Mulți se roagă cu noi la miezul nopții. Pe primul loc sunt bucureștenii, pe locul doi sunt constănțenii, apoi sunt cei din Anglia, din Italia, Germania, Spania. Când ne rugăm împreună suntem o comunitate de credincioși”, a spus IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.