Cercetătorii de la celebrul institut MIT au creat, cu ajutorul unor senzori speciali, o carte care transmite emoţii prin intermediul unei veste pe care o poartă cititorul.

"Schimbările în starea fizică sau psihologică a protagonistului vor fi transmise discret cu ajutorul vestei, provocând accelerarea ritmului cardiac, dar şi diferite puncte de presiune sau fluctuaţii de temperatură", au anunţat oamenii de ştiinţă.

Vesta conţine un dispozitiv de încălzire care modifică temperatura şi un sistem de compresie pe bază de perne de aer.

Cartea are 150 de beculeţe care realizează o lumină ambientală. Aceasta se schimbă în funcţie de ce se întâmplă în carte.

Proiectul este numit "Sensory Fiction" a fost creat de Felix Heibeck, Alexis Hope şi Julie Legault la Laboratorul Media al MIT.

Cercetătorii au folosit o nuvelă SF – "The Girl Who Was Plugged In", de James Tiptree Jr. – drept suport pentru prototipul lor.

"Ficţiunea senzorială este un nou fel de a experimenta o carte. Emoţiile şi imaginile sunt transmise direct cititorului prin senzori, dar lasă loc şi pentru imaginaţia cititorului. Aceste unelte noi pot crea o experienţă imersivă a cititului", au mai precizat oamenii de ştiinţă.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Un scandal imens zguduie piaţa asigurărilor. Nevasta vicepremierului Chiţoiu, acuzată în dosarul patronului Atlassib. Milionarul Ilie Carabulea a fost reţinut
  • Profesoara model a ajuns matroană la bordelul "Pisicile Roz"
  • Mazilirea lui Chiţoiu, amânată de intrigile din PNL

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Mari personalități din istorie și animalele lor de companie| FOTOGRAFII DE COLECȚIE
  • A fost ÎNGHEŢAT şi ţinut ASCUNS. Omul care a ieşit la lumină după ce a stat într-un FRIGIDER / GALERIE FOTO
  • Începe MAREA MIGRAŢIE de Noul An chinezesc. Milioane de oameni în mişcare | GALERIE FOTO

<iframe src="//player.vimeo.com/video/84412874?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="450" height="253" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe> <p><a href="http://vimeo.com/84412874">SENSORY FICTION</a> from <a href="http://vimeo.com/f3h">Felix</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Te-ar putea interesa și: