Inventarul românilor de la Cannes 2012

Inventarul românilor de la Cannes 2012

Cristian Mungiu conduce pe Croazetă un "pluton" consistent alcătuit din regizori, producători şi actori din România.

Cristian Mungiu ("După dealuri") este singurul cineast român inclus în cea mai importantă secţiune a festivalului, Competiţia. El va fi prezent pe covorul roşu alături de o echipă alcătuită din alte nouă persoane (printre care actorii Cosmina Stratan, Cristina Flutur şi Valeriu Andriuţă).

Colegul lor de breaslă, Vlad Ivanov, interpretează rolul unui "căpitan nazist odios" în lungmetrajul "In the Fog", de Serghei Loznitsa, lungmetraj selectat tot în Competiţie; Oleg Mutu este directorul de imagine al acestui film şi al lui "După dealuri".

Producătorul Monica Lăzurean-Gorgan (4 Proof Film), responsabil pentru "Colivia" şi "Domestic" de Adrian Sitaru şi "Visul lui Adalbert" de Gabriel Achim, va participa la ediţia din acest an a programului "Producers on the Move" organizat de European Film Promotion în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Ne puteți urmări și pe Google News

Monica Lăzurean-Gorgan este prezentă la Cannes şi în calitate de producător al lungmetrajului "Nu mă atinge-mă", de Adina Pintilie, selectat în cadrul L’Atelier Cinefondation din cadrul festivalului de film de la Cannes. Scurtmetrajul "Cină în familie", în regia lui Ştefan Constantinescu (un artist vizual şi cineast român stabilit în Stockholm), a fost selectat pentru secţiunea Semaine de la Critique a festivalului de la Cannes.

Un alt scurtmetraj, de Paul Negoescu, figurează în secţiunea Semaine de la Critique, în timp ce scurtmetrajul lui Cristi Iftime a fost inclus în Cinéfondation. „Orizont” (r. Paul Negoescu) a fost inclus în Semaine de la Critique, iar „Tabăra din Răzoare, de Cristi Iftime, în Cinéfondation