Inundațiile fac prăpăd. Mii de persoane au fost evacuate. Care este cea mai afectată zonă?

Inundațiile fac prăpăd. Mii de persoane au fost evacuate. Care este cea mai afectată zonă?

Inundațiile fac prăpăd în Uruguay, unde peste 500 de persoane au fost evacuate și salvate din calea apelor. Mai multe regiuni au fost scufundate complet.

Prăpăd în Uruguay. Cel puţin 5.400 de persoane au fost evacuate din cauza apelor care au inundat mai multe regiuni din centrul şi sudul statului Uruguay, a informat marţi Sistemul Naţional de Urgenţă (Sinae), citat de agenţia Xinhua potrivit Agerpres

Zona cea mai afectată este Durazno, capitala departamentului omonim situat în centrul ţării, unde 3.248 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, potrivit unui raport oficial.

Directorul Sinae, Fernando Traversa, şi ministrul adjunct al Apărării, Andres Berterreche, au vizitat în cursul dimineţii departamentul Florida din sudul ţării, unde 926 de persoane au fost evacuate, iar după-amiază cei doi responsabili au efectuat un tur al regiunii Durazno.

Până marţi după-amiază, râul Yi, din apropiere de Durazno, a crescut cu 11,84 metri peste nivelul său obişnuit, însă a început apoi să scadă cu circa 2,5 centimetri pe oră, potrivit unor companii media locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inundaţiile au provocat totodată blocaje pe paisprezece drumuri naţionale.

În unele regiuni din sudul ţării au fost înregistrate cantităţi de precipitaţii de 200-270 litri pe metru pătrat în perioada 11 - 16 iunie, potrivit Institutului de Meteorologie din Uruguay.