Astronomul David Whitehouse a spus că „uriașa” gaură neagră  a fost descoperită de astronomii din America de Sud cu ajutorul observatorului „Chandra”.
El a declarat pentru Sky News: „Începem să ne dăm seama că aceste găuri negre pot înghiți nu doar un număr limitat de stele, ci tot Universul. Găurile negre se dezvoltă prin înghițirea materiei, a gazelor, a stelelor și a prafului, iar aceasta este „uriașă” „Și există anumite teorii care sugerează că într-o zi totul va sfârși într-o gaură neagră”, a declarat Whitehouse.
Astronomul și autorul studiului a afirmat însă că găurile negre nu sunt în prezent o „amenințare” pentru noi, deoarece „Soarele nu va deveni niciodată o gaură neagră”.  El a adăugat: „Acestea sunt extremele spațiului și timpului”. 
Gaura neagră a fost descoperită de astronomi folosind puternicul observator cu raze X „Chandra”  NASA. Observatorul Chandra poate vedea universul într-un mod diferit faţă de alte observatoare. Fabio Vito de la Pontificia Universidad Católica de Chile, Santiago, a declarat: „Este extrem de dificil să găseşti şi să studiezi găurile negre. Mulțumită observatorului Chandra și capacității razelor X de a pătrunde zona întunecoasă, credem că am reușit în cele din urmă.  Gaura neagră ar avea o masă de 40 de miliarde de ori mai mare decât Soarele”, informează express.
Imagini pentru observator de raze X Chandra al NASA
Imagini pentru Chandra al NASA oficial
Imagini pentru Chandra al NASA oficial
Sursa foto: NASA