Este pentru a opta zi când se înregistrează ninsori în staţiunea Harghita Băi, situată la 1.350 de metri altitudine, fapt ce creează dificultăţi celor care trebuie să ajungă în această zonă. Maşina de pâine şi autobuzul de călători nu au putut să urce în staţiune, din cauza zăpezii de pe drumul judeţean ce atinge, în unele locuri, şi 10 centimetri. Câteva maşini, neechipate de iarnă, s-au întors din drum, iar mai mulţi muncitori, care trebuiau să ajungă în staţiune, au fost nevoiţi să parcurgă pe jos mai mulţi kilometri.

Nici proprietarii de pensiuni din zonă nu sunt foarte încântaţi de această vreme, mai ales că vine Paştele şi turiştii ar dori să aibă parte de temperaturi mai prietenoase.

'Mă chinui şi eu să urc în staţiune. E zăpadă, nu e curăţat, e dezastru. Din păcate nu se poate schia, pentru că zăpada e moale şi am avea nevoie de câteva grade cu minus în termometre pentru a avea condiţii de schi. (…) În plus, trebuie să ne vină nişte musafiri de Paşte şi voi suna la agenţie ca să-i informez pe oameni că la noi e iarnă, să fie pregătiţi pentru o astfel de vreme. Parcă ne pregătim de Crăciun, nu de Paşte', a declarat pentru AGERPRES Ioan Falati, administratorul unei pensiuni din Harghita Băi.

Staţiunea Harghita Băi, situată la o altitudine de 1.350 m, este localitate aparţinătoare municipiului Miercurea Ciuc şi beneficiază, anual, de 150 de zile de zăpadă, fiind asaltată de mii de iubitori ai sporturilor de iarnă. Şi pe celelalte drumuri din Harghita care traversează trecătorile montane a nins miercuri dimineaţă, dar circulaţia se desfăşoară fără probleme.