Inteligența artificială devine malefică. Folosită de Rusia și China pentru a distruge SUA

Inteligența artificială devine malefică. Folosită de Rusia și China pentru a distruge SUAHackeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Inteligența artificială este o armă periculoasă în mâna regimurilor dictatoriale. Rusia și China își pot acum spori și perfecționa capacitățile de a semăna dezbinare și de a afecta imaginea Statelor Unite. Totul prin inteligența artificială (AI), conform evaluării anuale a agențiilor de informații americane privind amenințările globale.

Inteligența artificială și pericolele ei

Potrivit NBC, evaluarea susține că Rusia se gândește la modul în care rezultatele alegerilor din 2024 din SUA pot afecta ajutorul occidental acordat Ucrainei. Se pare că Rusia va încerca probabil să influențeze alegerile. În moduri care să servească cel mai bine obiectivelor și intereselor sale. Schimbându-și strategiile pentru a-și ascunde mai bine implicarea . În mod sigur va utiliza în acest proces tehnologii de ultimă generație, precum inteligența artificială generativă.

China, pe de altă parte, demonstrează un grad mai mare de sofisticare în operațiunile sale de influență. deja experimentează tehnologii de inteligență artificială. Acesta este un pas menit să îi promoveze obiectivul de a-i izola pe cei care îi critică pe chinezi. Escaladând în același timp problemele sociale din Statele Unite ale Americii.

Se presupune că Beijingul se angajează în operațiuni de influență la nivel mai înalt. Așa reiese din campania de propagandă secretă prin care contestă dominația SUA. Va încerca să-și extindă influența, folosind strategii asemănătoare cu cele ale Rusiei. Printre acestea se numără conturile  de pe TikTok. Acestea sunt gestionate de o unitate secretă de propagandă a Armatei Republicii Populare Chineze (RPC). Deja a vizat candidați din ambele partide politice în 2022, în timpul alegerilor de la mijlocul mandatului din SUA.

Hackeri, data confidențiale

Răspunsul directorului FBI la noua amenințare

Directorul FBI a fost întrebat în timpul audierii cu privire la utilizarea de către adversarii străini a instrumentelor bazate pe inteligență artificială. Mai ales pentru a disemina informații false înainte de alegerile din 2024. Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că cei mai puternici adversari ai Statelor Unite ale Americii dezvoltă intens inteligența artificială pentru a-și îmbunătăți rezultatele.

Deși directorul FBI a precizat că nu sunt siguri că IA a fost folosită în special pentru a viza alegătorii, dar au văzut-o utilizată în mai multe alte scenarii.

Cu toate acestea, directorul a susținut că sunt îngrijorați în mod activ de faptul că IA este folosită ca armă împotriva alegătorilor, fiind cea mai recentă evoluție într-o campanie de război informațional de lungă durată.

hackeri, inteligența artificială

Hackeri antrenați de inteligența artificială

Comentariile lui Wray sunt un ecou direct al unui studiu realizat de Microsoft. Acesta a constatat că hackeri susținuți de Rusia, China, Coreea de Nord și Iran își perfecționează abilitățile prin intermediul inteligenței artificiale.

Studiul Microsoft și OpenAI a dezvăluit că instrumente de inteligență artificială, precum ChatGPT și alte modele lingvistice mari (LLM), sunt folosite de mai multe grupuri de hackeri din Rusia, China, Iran și Coreea de Nord pentru a spori productivitatea hackerilor și metodele de fraudă.

Majoritatea organizațiilor de hackeri au folosit LLM sau tehnologia OpenAI pentru a crește productivitatea hacking-ului. Prin generarea de e-mailuri de phishing. Dar și automatizarea abilităților de programare și codificare a calculatoarelor, înțelegerea unei varietăți de subiecte. În plus, studiul a constatat că există grupări infracționale care utilizează LLM-uri pentru îmbunătățirea comunicării cu țintele.

De asemenea, sediul central al guvernului britanic pentru comunicații (GCHQ) a emis un avertisment. Conform căruia inteligența artificială (AI) ar putea ajuta în curând hackerii să efectueze atacuri cibernetice.

GCHQ a avertizat că, în următorii doi ani, ritmul în care evoluează tehnologiile de inteligență artificială va duce probabil la o creștere globală a atacurilor cibernetice. Inclusiv a atacurilor de tip ransomware și a schemelor de phishing. Făcând mai simplu pentru hackerii neexperimentați să facă rău online.