Un fost informator FBI a recunoscut că a primit informații false rusești despre Biden

Un fost informator FBI a recunoscut că a primit informații false rusești despre Biden Hunter și Joe Biden. Sursa foto Arhiva EVZ

Acuzat pentru fabricarea de acuzații false de corupție împotriva lui Joe Biden și a fiului său, un fost informator FBI, Alexander Smirnov, a recunoscut în faţa anchetatorilor că a primit informații de la persoane „asociate cu serviciile de informații ruse”, au declarat procurorii americani, marți, 20 februarie.

Acest fost informator al poliției federale este suspectat că a mințit acuzându-l pe președintele american și pe fiul său Hunter Biden că au primit fiecare cinci milioane de dolari mită pentru a permite unei companii de gaze ucrainene să scape de urmărirea penală.

Acuzat pentru că a fabricat acuzații false împotriva familiei Biden

Acuzat pentru fabricarea de acuzații false de corupție împotriva lui Joe Biden și a fiului său, un fost informator FBI, Alexander Smirnov, a recunoscut în faţa anchetatorilor că a primit informații de la persoane „asociate cu serviciile de informații ruse”, au declarat procurorii americani, marți, 20 februarie.

Acest fost „informator” americano-israelian al poliției federale, arestat joia trecută la Las Vegas, este suspectat că a mințit acuzându-l pe președintele american și pe fiul său Hunter Biden că au primit fiecare mită în valoare de 5 milioane de dolari (4,65 milioane de euro) pentru a permite companiei ucrainene de gaze Burisma să scape de urmărirea penală.

Dar, potrivit procurorului David Weiss și altor magistrați, dezinformarea propagată de domnul Smirnov nu se limitează la 2020. El a furnizat activ noi minciuni care ar putea avea impact asupra alegerilor americane (din 2024), după o întâlnire cu oficiali ruşi de informații, care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut.

Hunter Biden se confruntă cu acuzații grave

Sursa foto: Arhiva EvZ

Hunter Biden, acuzat că ar fi fost implicat în afacerile companiei Burisma

„În timpul interogatoriului său în detenție din 14 februarie, Smirnov a recunoscut că oficiali asociați cu informațiile ruse au fost implicați în răspândirea unei povești” despre Hunter Biden, adaugă procurorii într-un document al instanței depus la o instanță din Nevada.

În 2020, informatorul a asigurat un agent FBI că a avut o întâlnire cu cadre ale companiei Burisma „în 2015 și – sau – în 2016, în timpul administrației Obama-Biden”.

Membrii acestei companii ucrainene de gaze au mărturisit apoi că l-au angajat pe Hunter Biden în consiliul lor de administrație pentru „a se proteja, prin tatăl său, de tot felul de probleme”, potrivit informatorului.

Acuzații menite să-l avantajeze pe Trump

Un serviciu pentru care „au plătit în mod special 5 milioane de dolari” fiecăruia în parte, lui Joe Biden și fiului său, a susținut domnul Smirnov.

Povestea domnului Smirnov fusese folosită de oponenții lui Biden pentru a alimenta suspiciunile de corupție împotriva sa și a fiului său.

Dreapta îl acuză pe Joe Biden, până acum fără dovezi concludente, că și-a folosit influența atunci când era vicepreședintele lui Barack Obama (2009-2017) pentru a-i permite fiului său Hunter să încheie tranzacții discutabile în Ucraina și în China.

Scandal în Congresul SUA. Fotografiile indecente cu Hunter Biden au fost prezentate în ședință publică

Poveste fabricată

Dar aceasta este o poveste complet fabricată, au repetat, marți, magistrații, potrivit cărora consecințele acestor acuzații false „continuă să se simtă și astăzi”.

Rechizitoriul domnului Smirnov pentru transmiterea de informații false către FBI despre Joe și Hunter Biden slăbește astfel ancheta de demitere condusă de republicani în Congres împotriva președintelui american. O primă audiere parlamentară a fost organizată la sfârșitul lunii septembrie 2023, audiere în cadrul căreia experții intervievați au convenit că în prezent nu există nimic care să justifice o punere sub acuzare a președintelui Biden.

„Nu există nicio dovadă că președintele Biden a comis vreo faptă greșită”, a subliniat liderul democrat al Camerei, Hakeem Jeffries.

Le Monde  Traducerea: Rodezia Costea/RADOR RADIO ROMÂNIA