Chestorul Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, a susținut într-o scrisoare deschisă că schimbările pe care Carmen Dan vrea să le facă în DGA îl vizează în mod direct. Ioniță a explicat că a ajuns victima șefei de la Interne în momentul în care a devenit un pion în războiul purtat de Carmen Dan și Mihai Tudose. 

„Domnul Ioniță, în calitatea dânsului de director al DGA avea la îndemână absolut toate instrumentele să facă toate verificările referitor la fapte pe care le-a considerat sau, mai nou, le consideră grave. Faptul că iese cu o astfel de poziție după ce eu am prezentat în activitatea de bilanț motivele pentru care consider că această structură importantă a Ministerului de Interne trebuie să fie mai eficientă, mi se pare cel puțin duplicitar. Acum consideră că e oportun să prezinte public un raport în care menționează că nu a fost de acord să preia funcția de şef al Poliției Române. Asta înseamnă că, probabil, aș putea să deduc urmând firul logic al acţiunilor domnului Ioniţă că a existat un astfel de raport după fiecare discuție cu mine sau cu premierul din acea dată. (Reporter: Care ar fi consecințele ieșirii sale? Pare fără precedent.) Nu cred că trebuie să-i spun eu acum care ar fi consecințele. Ce e trist e că un ofițer care invocă onoarea își pune uniforma în modul ăsta”, a fost reacția promptă a lui Carmen Dan.

Lucrurile se complică după ultimele informații apărute în presă. Sursele Realitatea TV afirmă că chestorul Ioniță a avut, în ultima perioadă, mai multe întâlniri cu Gabriel Oprea. Întrebat dacă reacția sa publică nu are vreo legătură cu eventuale întâlniri cu Gabriel Oprea pe care le-a avut recent, Cătălin Ioniță a evitat să dea un răspuns direct.

”Ce facem azi e un demers care ține de activitatea DGA. Ce vă răspund este legat de activitatea pe care o desfășor ca un profesionist. Toate aceste lucruri reprezintă alte încercări de a duce din sfera de normalitate lucrurile către o altă sferă. Nu am avut întâlniri politice pentru că nu sunt politician. Ce am de făcut în minister e să reprezint unitatea și să în deplinesc atributiile prevăzute în fișa postului”, a spus acesta.

Conflictul dintre Carmen Dan și Gabriel Oprea este mult mai vechi, inclusiv anul 2018 fiind martorul unui conflict care a lăsat multe semne de întrebare și un front deschis între cele două tabere. Gabriel Oprea a anunțat, în iulie 2018, că a participat la o întâlnire informală cu liderii sindicatelor din Ministerul de Interne.

Carmen Dan a fost întrebată de jurnalişti cum comentează întâlnirea pe care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a avut-o cu lideri de sindicat din Poliţie.

"Nu pot decât să o văd decât într-o notă instituţională, nicidecum politică, pentru că, aşa cum ştiţi, poliţiştii prin statut sunt obligaţi să se ţină departe de orice poziţie politică şi să se ţină deoparte de situaţii în care participă la întâlniri politice. Liderii de sindicat care au fost prezenţi la acea întâlnire, am aflat şi eu din presă şi am văzut o fotografie, sunt aşa cum le permite statutul, fie suspendaţi, fie pensionari. A fost o singură excepţie. Un cadru care era poliţist activ, într-o structură de control importantă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, cadru pentru care am luat decizia încetării raporturilor de serviciu prin acordarea dreptului de pensionare. Mai fac precizarea că acea persoană îndeplinea condiţiile de pensionare de acum un an de zile şi i-a fost dat acceptul de a prelungi activitatea cu încă un an. Prin decizia mea s-a întrerupt", a spus Carmen Dan.

 

 

Te-ar putea interesa și: