Întâlnire la nivel înalt între istoricii din România și Republica Moldova. Cine organizează conferința

Întâlnire la nivel înalt între istoricii din România și Republica Moldova. Cine organizează conferința Sursa foto: Dreamstime.com

Istorici din Republica Moldova și din România vor participa la o serie de discuții, în cadrul unui seminar ce va avea loc luna viitoare.

Întâlnire la nivel înalt între istoricii din Republica Moldova și cei din România. Facultatea de Filosofie și Facultatea de Istorie ale Universității din București, împreună cu Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova organizează, în perioada 21 – 22 martie, cea de-a cincea ediție a seriei de Conferințe București-Chișinău.

Ediția ce va avea loc acest an se va desfășură în regim fizic și online, având drept temă „Identitate, patrimoniu, globalizare”.

Conferință la care vor participa istorici din Republica Moldova și din România

„Contextul geopolitic actual este unul deosebit de provocator, nu doar la adresa diferitelor tipuri de identitate (comunitară, locală, națională etc.), ci chiar și în privința fenomenului globalizării însuși, care apărea până de curând teoreticienilor și publicului larg ca fiind unul aproape implacabil. În mod evident, istoricii și filosofii, dar și cercetători din domeniile conexe, se regăsesc în „prima linie” a efortului intelectual de descifrare a multiplelor semnificații implicate în evenimentele globale recente (pandemie, conflicte armate de amploare, războaie hibride, dezvoltarea AI etc.).

Ne puteți urmări și pe Google News

Lucrările conferinței constituie nu doar prilejul reînnodării întâlnirii deja tradiționale dintre reputați specialiști de la cele două centre universitare, ci și o ocazie excelentă pentru dezbateri științifice de calitate la care sunt așteptate să participe și alte figuri marcante din domeniul științelor socio-umane”, anunță organizatorii.

Titlurile și rezumatele lucrărilor se vor trimite până la 20 februarie 2024 prin intermediul acestui formular. Rezultatele selecției vor fi comunicate până la 4 martie 2024.

„Lucrările conferinței constituie nu doar prilejul reînnodării întâlnirii deja tradiționale dintre reputați specialiști de la cele două centre universitare, ci și o ocazie excelentă pentru dezbateri științifice de calitate la care sunt așteptate să participe și alte figuri marcante din domeniul științelor socio-umane,” afirmă reprezentanții USM.

Menționăm că ediția din acest an a Conferinței București-Chișinău se dorește a fi și un reper semnificativ al seriei de evenimente prin care comunitatea UB celebrează 160 de ani de la înființarea Universității din București și 330 de ani de tradiție academică la București, prin marcarea rolului aparte – științific, dar și afectiv – pe care îl ocupă relația sa cu Universitatea de Stat din Moldova, conform voceabasarabiei.md.