Vineri dimineață a avut loc o întâlnire a „puciștilor” care s-ar părea că doresc ca Viorica Dăncilă să plece din fruntea PSD. Discuția a fost condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Se pare că Mihai Fifor ar fi încercat să oprească această întâlnire, sunându-i pe mulți dintre colegii săi.

Se pare însă că cei mai mulți dintre liderii PSD au considerat că nu pot să facă prea multe, având în vedere că Viorica Dăncilă este aleasă de un congres, și mai este și candidatul partidului la prezidențiale.

A apărut și o informație delicată despre un atac al liderului PSD Vrancea Marian Oprișan, care ar fi declarat că, dacă dai căutare pe Google după „proasta de la Guvern” sau „proasta României”, îți apare Viorica Dăncilă.

„PSD este în degringoladă, iar liderii stau cu ochii pe Facebook și pe televiziunile de știri pentru a afla cine îi mai trădează, pentru că nu au curajul unei confruntări bărbătești”, au mai declarat surse din partid pentru EvZ.

În schimb, Marian Oprișan a declarat: „Pornim cu toată forța în campanie. Viorica Dăncilă merită să fie președintele României. Nu vom face acum congres.”

Imediat după întâlnire, Viorica Dăncilă a spus că știa de aceasta dar a avut de condus ședința de Guvern.

„Am avut ședință de guvern. Mi s-a spus de această reuniune, de întâlnirea colegilor, dar am avut ședință de guvern și nu am putut să particip”, a spus Viorica Dăncilă, motivând faptul că nu a participat la ședința unor lideri social-democrați care a avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

”Noi am mai avut puciști în partid. Acest lucru trebuie discutat în partid, avem un statut care trebuie respectat. Nu le face cinste celor care lucrează în spate. Eu sper să nu fie o nouă mișcare pucistă, că nu-și va găsi locul în electoratul PSD”, a fost declarația completă a Vioricăi Dăncilă.

Înaintea CEx-ului, premierul demis a declarat că PSD este o echipă unită și va câștiga alegerile prezidențiale.

„Suntem o echipă unită și mergem împreună mai departe. Avem dorința de a organiza în așa fel partidul încât să câștigăm alegerile.

Colegii mei sunt oameni foarte implicați. Această disucție nu are rostul, nu e vorba de un congres, ci de implicare și de organizare a întregului partid pentru alegerile prezidențiale. După alegeri, probabil va avea loc un congres. După 12 noaptea se intră în campanie electorală”, a declarat Dăncilă.