Întâlnire cu Cârtițel și prietenii lui - Filmul de animație Cârtițel și pantalonașii a câstigat în 1957 un Leu de Argint la festivalul de Film de la Veneția
- Dara Vîlcele
- 13 decembrie 2018, 10:37
Editura Arthur vă dă întâlnire cu Cârtițel și prietenii lui, sâmbătă, 15 decembrie 2018, orele 11:00 – 12:00, la librăria Modul Cărturești (Strada Academiei 20). Îl veți cunoaște pe adorabilul Cârtițel și veți vedea împreună un filmuleț de animație cu el și prietenii lui! Prezintă Petra Dobruská, cea care l-a tradus pentru prima dată în limba română pe legendarul Cârtițel. Eveniment recomandat copiilor cu vârste între 3 și 8 ani. Intrare liberă.
Cârtițel și pantalonașii, concepție și ilustrații de Zdeněk Miler, text de Eduard Petiška, traducere din limba cehă de Petra Dobruská, a apărut în iarna aceasta la Editura Arthur, în colecția Arthur retro.
De-a lungul anilor, cartea a fost vândută în peste 6 milioane de exemplare.
Adorabilul, prietenosul și săritorul Cârtițel este un personaj iubit de copiii din toată lumea și a fost creat acum mai bine de 60 de ani. Filmul de animație Cârtițel și pantalonașii a câstigat în 1957 un Leu de Argint la festivalul de Film de la Veneția, iar în 2011, un Cârtițel de pluș i-a însoțit pe astronauții de la NASA în ultima navetă spațială Endeavour.
Trăind sub pământ, Cârtițel dă peste tot felul de comori nebănuite. Ar fi ceva să aibă cum să păstreze toate aceste minunății - niște pantalonași cu buzunare mari ar fi de-a dreptul grozavi. Dar de unde-ar putea să facă rost de unii? Se perpelește și-și stoarce mintea, dar în zadar. Până când îi sar în ajutor niște prieteni. Dacă lucrează toți și fiecare dă o mână de ajutor, Cârtițel s-ar putea să intre în posesia pantalonașilor mult-râvniți.
Pentru că orice e posibil când ai prieteni. Tralala, pam pam!
Arthur retro este o serie născută din dorința de a recupera și a readuce la viață cele mai frumoase și mai iubite cărți ilustrate pentru copii publicate înainte de 1989, atât în România, cât și în lume.
Alte titluri din colecția Arthur retro:
Doctorul Aumădoare, Kornei Ciukovski, ilustrații de V. Cijikov, traducere din limba rusă de Nic. Iliescu
Despre Jörg, pe care-l dureau dinţii, Hanna Künzel, Christa Unzner-Fischer, traducere din limba germană de Blanche-Ileana Ionescu
Muc cel mic, Wilhelm Hauff, ilustrații de Marcela Cordescu, traducere din limba germană de Irina Vlad
Basme, Hans Christian Andersen, ilustrații de Marcela Cordescu, traducere de Al. Philippide și I. Cassian-Mătăsaru
D-l Goe... și alții, Ion Luca Caragiale, ilustrații de Eugen Taru