Insulte de nedescris la cel mai înalt nivel! Olaf Scholz, făcut „cârnat ofensat”. Ambasadorul Ucrainei în Germania, scos din minţi

Insulte de nedescris la cel mai înalt nivel! Olaf Scholz, făcut „cârnat ofensat”. Ambasadorul Ucrainei în Germania, scos din minţi Sursa: Arhiva EVZ

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk, l-a atacat în termeni extrem de duri pe cancelarul german Olaf Scholz, pe care l-a numit „cârnat ofensat din ficat”. Scandalul a plecat de la refuzul cancelarului Olaf Scholz de a vizita Kievul, fapt pentru care diplomatul l-a numit pe Scholz „cârnat ofensat”.

Andrij Melnyk (46 de ani) l-a atacat pe cancelarul Olaf Scholz (63 de ani, SPD): „A face pe cârnatul din ficat insultat nu sună foarte bine pentru un om de stat”, a spus el, şi continuă: „Este vorba despre cel mai brutal război de anihilare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu este o grădiniță”, a reacționat Melnyk într-un interviu acordat pentru ZDF.

Totul a plecat de la refuzul lui Zelenski de a primi vizita președintelui Germaniei

Ambasadorul ucrainean în Germania l-a condamnat pe cancelarul Olaf Scholz pentru afirmația sa că nu va vizita țara devastată de război, deoarece Kievul a refuzat să-l invite pe președintele german Frank-Walter Steinmeier din cauza presupuselor legături strânse cu Rusia.

Anterior, Scholz și-a exprimat resentimentele față de neinvitarea președintelui german de către regimul de la Kiev.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu poate funcționa asta dintr-o țară care oferă atât de multă asistență militară, atât de multă asistență financiară de care este nevoie când vine vorba de garanțiile de securitate care sunt importante pentru Ucraina în viitor, dar apoi spui că președintele nu poate veni, a subliniat  Scholz.

Trimisul ucrainean în Germania l-a condamnat pe Olaf Scholz pentru observația sa că nu va vizita țara distrusă de război, deoarece Kievul a refuzat să-l invite pe președintele german. Marți, Olaf Scholz și guvernul său se întâlnesc în privat timp de două zile pentru a discuta despre războiul din Ucraina și consecințele acestuia. Olaf Scholz a recunoscut anterior că nu dorește să meargă la Kiev până când nu va fi vizitat de președintele Frank-Walter Steinmeier.

Factorii politici germani îl acuză pe ambasadorul Melnyk că se amestecă în chestiuni interne

Ambasadorul Ucrainei la Berlin a devenit o figură controversată în ultimele luni, mulți observatori politici și factori de decizie germani acuzându-l că se amestecă în chestiunile interne germane criticând administrația. Trebuie menționat aici că președintele german Steinmeier urma să viziteze Kievul la mijlocul lunii aprilie împreună cu omologii săi baltici și polonezi pentru a-și exprima sprijinul pentru țara devastată de război. Ucraina, pe de altă parte, a refuzat să-l întâmpine pe președintele german, invocând legăturile sale puternice cu Kremlinul ca bază pentru excluderea sa.

Melnyk cere guvernului german să pună în aplicare propunerea Bundestag-ului de a crește ajutorul militar pentru Ucraina

Subliniind că Ucraina va căuta mult mai mult decât o vizită simbolică, Melnyk a cerut guvernului german să pună în aplicare propunerea Bundestag-ului de a spori ajutorul militar pentru Ucraina. Mai devreme, pe 28 aprilie, majoritatea membrilor Bundestagului au votat în favoarea unui document care îndeamnă guvernul să sporească ajutorul militar pentru Kiev, denunțând totodată violența în țară. Între timp, cel puțin treizeci de personalități din domeniul culturii și artei, inclusiv jurnaliști, muzicieni și artiști germani, au scris o scrisoare deschisă cancelarului german Olaf Scholz cu un apel clar de a nu furniza arme grele Ucrainei, relatează republicworld.