Industrializarea și migrația către zonele ofertante din punct de vedere profesional au concentrat o bună parte din populația globului în zonele urbane, iar colțuri de rai de pe tot Mapamondul rămân pustii.

Acest lucru s-a întâmplat și cu Antikythera, o insulă care e așezată la granița între Marea Egee și Marea Mediterană, acolo unde nici măcar pe timp de vară populația nu depășește 40 de suflete. Cu 24 de locuitori permanenți, așezarea riscă să devină un mic paradis părăsit.

Din acest motiv, autoritățile au luat măsuri și, împreună cu Biserica Ortodoxă din Grecia au luat măsuri, informează Daily Mail.

Astfel, s-a decis ca fiecare familie care alege să se stabilească pe Antikythera va primi 450 de euro pe lună, timp de trei ani. „Am primit peste 15 telefoane de la familii numeroase care au fost lovite de criza financiară. Le spun să vină aici, să îi găzduim și, dacă le place, să se și stabilească pe Antikythera”, a declarat Andreas Harhalakis, primarul așezării.

Conform informațiilor oferite de autorități, prioritatea vor avea familiile de origine greacă, dar nimeni nu este exclus. Pe insulă nu există bănci sau bancomate, iar la nivel de locuri de muncă, se poate lucra în construcții sau în industria pescuitului.