Potrivit ministrului Cîmpeanu, cei 10 milioane de euro sunt „necesari şi suficienţi pentru plata datoriilor şi a cheltuielilor până la sfârşitul anului“, pentru Institutul Cantacuzino.

Ministrul Educaţiei a precizat și că, odată declarată de interes național, instituția va primi un buget pe măsură iar după ce se vor fi obținute toate avizele necesare, Institutul Cantacuzino va face cercetări şi testări pe loturi pilot de vaccin.

În luna mai, liderul sindical Monica Bălteanu declara, pentru Mediafax, că Institutul Cantacuzino nu va produce vaccin antigripal nici în sezonul 2015 – 2016, chiar dacă, din 2013, are autorizaţiile de fabricaţie şi de punere pe piaţă necesare pentru acest produs, și asta pentru că are conturile blocate.

Angajaţii Institutului Cantacuzino, dar şi studenţi la Medicină au protestat de mai multe ori faţă de situaţia în care se află instituţia, cerând inclusiv susţinerea şi implicarea preşedintelui Klaus Iohannis, pentru împiedicarea desfiinţării institutului.

Preşedintele Klaus Iohannis, care a vizitat, pe 13 mai, Institutul Cantacuzino, a declarat atunci că situaţia este extrem de complicată și a subliniat că unitatea trebuie salvată cu orice preț..