Institut Cultural, consulat si ONU

Institut Cultural, consulat si ONU

Institutul Cultural din New York isi imparte sediul, de peste 10 etaje, cu alte doua institutii romanesti: consulatul si misiunea romana la Organizatia Natiunilor Unite.

In cladirea aflata la intersectia dintre E 38th Street si Third Avenue locuiesc si diplomatii romani. ICR ocupa un singur nivel, dar are o galerie de arta, East-West Gallery of Art, si o sala de spectacole si conferinte.

Pana sa se transforme in ICR, Centrul Cultural Roman a functionat aici de la inceputul anilor ‘90. „Inainte a existat biblioteca de la New York (inainte de ‘90) si Centrul Cultural Roman din New York, ambele dependente de un cadru legislativ si functional total diferit”, spune Corina Suteu.

„Noi suntem angajati MAE. Deci nu se pune problema coabitarii”, adauga Suteu. Misiunea permanenta ONU functioneaza in aceasta cladire din 1976 si isi desfasoara activitatea la etajele 5, 6 si 7, informeaza MAE. Consulatul General al Romaniei si Institutul Cultural Roman si-au inceput activitatea din 1990. Consulatul General isi desfasoara activitatea in birourile de la etajul 3 si cele consulare, de la parter, deschise publicului. Pana sa se transforme in ICR, Centrul Cultural Roman a functionat din ‘90 aici. Coriolan Babeti l-a condus cinci ani pana in 2002. El a adaugat termopane si alte imbunatatiri sediului.

Intre 1998 si 2001, Eugen Serbanescu, director acum al CNC, a fost consul roman la New York. Serbanescu si-a reamenajat biroul si a marit apartamentul consular, transformand o garsoniera alaturata in salon de primire.

Ne puteți urmări și pe Google News