Instalația de brad încarcă factura la energie electrică? Există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi

Instalația de brad încarcă factura la energie electrică? Există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi Sursa: Pixabay

Costul instalării luminilor de Crăciun variază în funcție de tipul de lumini și de dimensiunea bradului. Depinde și de numărul de lumini pe care doriți să le puneți și de numărul de fire prin casă. Şi pentru a nu avea surprize atunci când vă vine factura la energie, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știţi.

Mai jos aveţi câteva îndrumări pentru a vă ajuta să reduceţi costul la factura de energie electrică. Şi nu uitaţi, costurile depind de factori precum înălțimea bradului, dimensiunea instalației pentru brad și de perioada în care va sta aprins.

Trebuie ţinut cont de orice detaliu, deoarece specialiștii în energie spun că instalația electrică montată în pomul de Crăciun poate încărca factura la energie electrică în mod considerabil dacă nu achiziționați acele fire cu LED şi dacă nu respectaţi anumite reguli.

LED-urile consumă mult mai puțină energie electrică decât becurile incandescente

Deși sunt mai scumpe, ele consumă mai puțin față de cele cu incandescență. În medie, o instalație de brad cu 100 de becuri consumă 20-30 waţi, iar maximul ar ajunge la 46 wați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instalația de brad clasică consumă în total 292,5 wați, aproximativ 0,29 kilowați, pe parcursul a 372 de ore. Ne duce la un total de aproximativ 109 kWh, unitatea pe care o veți vedea pe factura de energie.

Nu numai că luminile LED consumă mai puțin curent, dar au și următoarele avantaje:

Mai sigure: LED-urile sunt mult mai reci decât luminile incandescente, reducând riscul de ardere sau de ardere a degetelor.

Mai robuste: LED-urile sunt realizate cu lentile epoxidice, nu din sticlă și sunt mult mai rezistente la spargere.

Durată mai lungă: același șir de LED-uri ar putea fi încă folosit încă 40 de sezoane de sărbători de acum încolo.

Mai ușor de instalat: până la 25 de șiruri de LED-uri pot fi conectate cap la cap, fără a supraîncărca o priză de perete.

Oinstalație cu LED consumă între 5 și 10 wați pe oră: un consum extrem de scăzut

Dacă va fi folosită o lună întreagă, timp 10 ore pe zi, adică 300 de ore în total, instalația de brad cu 100 de becuri ar consuma în jur de 2,25 kWh. Prețul total pe cap de client ar fi de aproximativ 3 lei, potrivit ego.ro.

Instalația luminoasă e bine să fie aşezată prima în bradul de Crăciun, înainte de a fi împodobit cu globuri sau alte accesorii.

Se recomandă să pui luminițele numai pe crengile mari, viguroase, pentru mai multă siguranță. Suspendarea instalației luminoase pe orizontală este cea mai folosită tehnică atunci când bradul este împodobit.

Este destul de simplu: începe din partea de sus sau de jos a bradului, în funcție de preferințe. Înfășoară luminile peste și sub ramurile bradului, scrie energy.gov.