INSPECTOR ANTIFRAUDĂ Constanța, condamnat cu suspendare. A recunoscut că A LUAT MITĂ

INSPECTOR ANTIFRAUDĂ Constanța, condamnat cu suspendare. A recunoscut că A LUAT MITĂ

Doi inculpați din Constanța, unul dintre ei fiind inspector Antifraudă, și-au recunoscut vinovăția, luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, de la un om de afaceri, fiind de acord cu felul și cuantumul pedepselor precum şi cu forma de executare. Dosarele de urmărire penală, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Procurorii DNA Constanța au sesizat, astăzi, instanța de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi inculpați. Este vorba Dumitru T. la data faptelor inspector antifraudă din cadrul ANAF - Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și de Diamir I., pentru săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că în cursul lunii ianuarie 2019, inculpatul Dumitru T., în calitatea de inpsector Antifraudă, beneficiind de ajutorul Diamir T., i-a transmis unui om de afaceri (martor în cauză) că două dintre societățile administrate în fapt de acesta vor fi vizate de un control al A.N.A.F. și i-a comunicat data la care va avea loc, precum și obiectul controlului, potrivit DNA.

În același context, inspectorul i-a mai spus martorului că îl poate ajuta să nu fie sancționat la terminarea controalelor, lucru cu care acesta, după mai multe negocieri, ar fi fost de acord. Foloasele necuvenite, pretinse de inspectorul antifraudă, nu au fost evidențiate în mod concret, susține DNA,doar că valoarea acestora urma să se stabilească la sfârșitul verificărilor, în funcție de gravitatea problemelor descoperite. De menționat este faptul că, anterior, cei doi inculpați au convenit asupra sumei de 5.000 euro, ce urma să îi fie solicitată omului de afaceri.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezenţa apărătorilor aleși, ce doi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv: 

- 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat,

- 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

      

Dosarele de urmărire penală privind pe inculpații Dumitru T. și Diamir I.,împreună cu acordurile  de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Constanța. DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.