Evenimentul Zilei > Politica > Ce a INSISTAT să facă Daea, după ce a VIZITAT un târg de agricultură
Ce a INSISTAT să facă Daea, după ce a VIZITAT un târg de agricultură

Ce a INSISTAT să facă Daea, după ce a VIZITAT un târg de agricultură

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, astăzi, la un târg de agricultură, unde i-a încurajat pe români să cumpere produse autohtone, dându-se pe el drept exemplu, care a cumpărat produse de meşteşugari şi a mâncat fasole cu ciolan.

Întrebat despre dublul standard în ceea ce priveşte alimentele din Vestul şi din Estul Europei, Daea a declarat că „reglementările europene vor fi clar stabilite”, potrivit Mediafax.

„Dublul standard se rezolvă aşa cum am spus-o de fiecare dată şi, iată, Comisia aşa acţionează, printr-o reglementare la Uniunea Europeană. Iar Comisia şi comisarii care răspund de acest domeniu lucrează în acest sens pentru a găsi o reglementare unitară la nivelul Comisiei Europene pentru că vorbim de o piaţă unică, cu reglementări unice. Aceste reglementări europene vor fi clar îndeplinite”, a declarat Daea, la târgul AgriCultura din Brăila.

Întrebat de agricultori despre salariile din agricultură, în contextul în care Guvernul a promis numeroase creşteri salariale în domeniul bugetar, ministrul Agriculturii a răspuns că „Sigur că sunt preocupări de o parte şi de alta. Fiecare îşi caută rostul şi câştigul. Nu este vorba de a ţine pasul. Aici este vorba de a-şi păstra activitatea fiecare şi a găsi în domeniul lui câştig pe măsura posibilităţilor pe care le are fiecare. În acest sens, am putut vedea oamenii care s-au prezentat cu produse şi rugau ca să fie cât mai multe târguri, în aşa fel încât să aibă consumatori cât mai mulţi şi vânzări cât mai mari. V-aş îndemna şi pe dumneavoastră – şi, încă o dată, vă mulţumesc pentru efortul pe care îl faceţi – haideţi să consumăm româneşte şi atunci câştigăm toţi”, a precizat Petrea Daea.

La finalul vizitei, Petre Daea a primit mai multe cadouri de la expozanţi şi a mâncat fasole cu ciolan, insistând să plătească pentru porţia primită.

„Auziţi, eu o să merg până la Suceava şi în maşină vreau să mănânc, să-mi daţi şi mie o porţie, să-mi spuneţi cât e, altfel nu iau. Să îmi puneţi şi mie o porţie de fasole”, a spus Daea.

Ministrul agriculturii Petrea Daea a anunţat, astăzi, la Brăila, că subvenţiile pentru agricultură vor fi achitate luna viitoare, după data de 16 octombrie, Guvernul având banii pregătiţi.